Browsing protection don't working.

Hi, i recently installed F-Secure Safe on my principal PC on Windows but when i install it on my secondary laptop the browsing protection simply doesn't works, i also tried the reinstall extensions option and rebooted but nothing happens.

The security check doesn't appear on Google searches and it can't block AMTSO Phising Page.

 

//System Details

OS: Win10 Home Single Language v1607 x64

Browsers: MS Edge, Chrome x64

Version: F-Secure SAFE 16.3

Comments

  • SimonSimon Posts: 2,650 Superuser
    Have you tested it with a different browser, such as Firefox?
  • UkkoUkko Posts: 3,189 Superuser

    Hello,

     

    Sorry for my reply and ask.

     

    Basically with Microsoft Edge should not work rating-pictures under HTTPS Google/Bing/Yahoo results... on current time (because there is missing addon/extension by F-Secure or "something another" for proper support HTTPS under this browser yet).

    But Browsing Protection (like blocking malicious/suspicious and content blocker; banking protection) should work. Do you mean that with Microsoft Edge... AMSTO Phishing page do not blocked too?

     

    If we talk about Google Chrome - does it possible that browser build can be outdated? Officially F-Secure supported two latest main builds of Chrome/Firefox. If in somewhat reason.. browser marked as "unsupported".. this is possible if some of features will not work.

    And also there was known trouble about Chrome:

    https://community.f-secure.com/t5/Common-topics/How-can-I-fix-the-Chrome-53-quot/ta-p/86389

    Where have words about to re-trigger "extension" update there.

    But mainly... there can be different troubles (because blocking pages not often related with extension-trouble).

     

    Sorry for my reply.

    Thanks.

    Simon
  • Hi there, I tried reinstalling F-Secure Safe on my laptop but the browsing protection doesn't work whathever you use the lastest version of chrome or firefox.

    Also I attach the fsdiag log (if it is useful)

    https://mega.nz/#!lh1FCDib!H_Bh0Q2HBGAhL9lgwL9EdZGnQDPUg3LUJrrkHC7EZMs

  • UkkoUkko Posts: 3,189 Superuser

    Hello,

     

    You should not upload fsdiag under community.

    Required and most valid step... is to use F-Secure Support (directly):

    https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support/support-request

    Like support-request with uploading fsdiag.

     

    Maybe.. just because if there all options (like blocking malicious pages) turned ON.... and there missing something additional (which can to create "breaking result)... just F-Secure Support able to get proper information about "which reason and how to fix".

     

    Sorry for my reply.

    Thanks.

    Victor_Bayas
This discussion has been closed.