No credential options available on any login form

Recently the Firefox Browser Extension stopped working properly: When I try to auto-fill my login credential, the extension only displays a grey blank box instead of a list of available credentials. This happens on all sites I try to log in to even though they all previously worked fine. I've repaired ID PROTECTION installation as well as re-installed my browser extension to no avail.

What to do to make it work again? It's cumbersome and risky to manually copy and paste passwords from the application itself.


JOnes

Best Answer

Answers

  • LucaseuropaLucaseuropa Posts: 91 Moderator
    edited October 2020

    Hello @ferçen and welcome to F-Secure Community!

    I can confirm that the issue with F-Secure ID Protection browser autofill passwords drop-down list menu in Mozilla Firefox on Windows devices is being currently investigated internally.

    I will keep you updated in this post.

    In the meantime, you can try using another browser that is being supported. Please check this help page.

    Cheers,

    Lucas

    UkkoLaksh
  • JOnesJOnes Posts: 270 Adventurer
    edited October 2020

    Exactly same happened to me also after firefox was updated to 82.0(64bit win 10).I got it working once after reinstalling the extension (which is not so straightforward operation btw).After that only grayed blank box in autofill..

  • LucaseuropaLucaseuropa Posts: 91 Moderator

    Hi @JOnes


    Yes, I do confirm that it's Firefox 82.0 that's problematic.

    Should I have any update on that, I will keep you informed.

    Cheers,

    Lucas

    Ukko
  • JOnesJOnes Posts: 270 Adventurer

    Status: 30.10.2020 10.23 EET

    • FF 82.02

    * grayed box still visible



    Ukko
  • LucaseuropaLucaseuropa Posts: 91 Moderator

    Hey again @JOnes , thanks for your post! 👍️


    This issue is being currently investigated by our team, I will keep you updated about the progress, don't worry 💪


    Have a lovely Friday!

    Cheers,

    Lucas

    UkkoLaksh
  • Bhawks77Bhawks77 Posts: 2 New Member

    Hello,


    I have this same problem with firefox, please do inform us when you find solution this issue it is very annoying.

  • SnakuSnaku Posts: 1 New Member

    Hi,

    I have exactly the same problem with Firefox. ID Protection works perfectly with Chrome.

  • taxettaxet Posts: 3 New Member

    I also have the same issue, been going on for a while now. Just received updates to the extension (now version 5.0.17) and Firefox (83.0.3).

  • K_PK_P Posts: 25 Explorer

    Same issue with macOS version of Firefox 83.0.3 (64bit).

    It's quite sad that F-Secure can not get ID Protections to work ok on computers (issues with general usability, and now this quite long standing issue with login auto-fill), as it has smooth cross-platform sync by default.

  • JOnesJOnes Posts: 270 Adventurer
    • 14.11.2020 1625 EET
    • FF 82.03 (win 10 64bit,latest),ID-Protection 4.9.366,Password Manager extension 5.017
    • Login auto-fill feature not working,not even any reassuring explanation about this delay in fixing or feature discontinue,consumer customers allways "last in the priority queue",i guess....


  • JOnesJOnes Posts: 270 Adventurer
    • 16.11.2020 11.30 EET:Happy to acknowledge, fix(password manager extension 5.025) works😀
    Lucaseuropa
  • K_PK_P Posts: 25 Explorer

    Firefox version 83.0 and extension version 5.0.25 works on Mac side also 👍️ Had to manually update the extension.

    Just add the touch-id support and it would be good 😃

    Lucaseuropa
  • martinkmartink Posts: 380 Adventurer

    I have the same problem intermittently with ID 5.0 and Firefox 85

  • K_PK_P Posts: 25 Explorer

    Hi,

    Also, system autofill functionality no longer works (Firefox 85.0.1, Windows 10 Pro 64bit).

    System autofill seems to work ok with Edge, but fails also with Chrome at the same system. Both browsers running latest version.

  • LucaseuropaLucaseuropa Posts: 91 Moderator

    Dear @martink and @K_P


    Thank you guys for your input.

    I do confirm that this issue is being investigated right now.

    I will inform you about the progress in this thread.


    Thank you for your patience and understanding.

    Cheers,

    Lucas

  • PeteTheNorwegianPeteTheNorwegian Posts: 1 New Member

    Hello, world! I may be experiencing the same issue K_P has, but not sure if it's exactly the same.

    When using the ID Protection autofill add-on in both Firefox and Chrome, the autofill says "No matching entries". I noticed this by accident, but it hasn't been an issue before, so it should be from one of the latest updates to the software.

    I found that a solution was to add "https://" to all the links inside of ID Protection for Windows, but I'd rather not have to go through all my entries and edit these. Is a possible solution here, for the next update, to automatically add "https://" to all links automatically? It doesn't make sense for end customers having to add "https://" when entering a web address - it's not customer friendly.

    See attached picture for explanation.

    Hope this can be resolved soon. :)


    Ukko
  • zuuhis79zuuhis79 Posts: 16 Explorer

    Apparently the functionality of previous version will be reverted in next version, so you don't need to add https:// or http:// prefixes to URLs. There is no info on when this will happen, so it might be a few weeks or a few months.

    Ukko
Sign In or Register to comment.