F-Secure SAFE installation failed due to conflict with "invisble" SiteAdvisor

Hi Support team

 

I tried installing F-Secure SAFE last week and it reported a conflict error with McAfee SiteAdvisor. I checked in the Control Panel, browsers and Registry Editor - all does not seem to have a cler idea where the problem is.

 

I tried running MPCR.exe a few times to remove the McAfee references to SiteAdvisor - but it does not seem to work either. Kindly assist.

 

Thanks.. 

 

 

w

 

 

Comments

  • SimonSimon Posts: 2,633 Superuser

    I case you haven't seen it, this may be useful for reference: 

     

    http://service.mcafee.com/faqdocument.aspx?id=TS100162

     

    If you're sure McAfee has been fully removed, and FS still won't install or function, then I would suggest running the F-Secure Uninstallation Tool, which will fully remove F-Secure (including any remnants of a failed installation|, which may be preventing a re-installation), then try installing F-secure again, from scratch.

  • JTJRJTJR Posts: 4

    Hi Simon

     

    Thanks for your reply.

     

    I tried the F-Secure Uninstallation Tool. After I click "Start", it stops with a "Runtime Error message - abnormal termination". I have also used the McAfee cleanup tool MCPR.exe several times but SiteAdvisor does not seem to go away.  The logs produced from MCPR.exe are not helpful as it seems to be removing directory and folders which are not present. I also removed "McAfee" and "SiteAdvisor" from registry using Regedit as well.

     

    Would appreciate any other help you can provide. Thanks.

     

     

     

    regards

    Jacob


    @Simon wrote:

    I case you haven't seen it, this may be useful for reference: 

     

    http://service.mcafee.com/faqdocument.aspx?id=TS100162

     

    If you're sure McAfee has been fully removed, and FS still won't install or function, then I would suggest running the F-Secure Uninstallation Tool, which will fully remove F-Secure (including any remnants of a failed installation|, which may be preventing a re-installation), then try installing F-secure again, from scratch.


     

  • JTJRJTJR Posts: 4

    Hi Simon,

     

    Here is the screenshot.

     

    FS-Abnormal.jpg

  • SimonSimon Posts: 2,633 Superuser

    I'm not sure there's anything else I can suggest.  Have you actually tried removing SiteAdviser using the instructions in the link, which is to remove it using Add / Remove Programs in Control Panel?  Or go into your browser Add-Ons settings and try removing it from there?

     

    If that doesn't help, then all I can suggest is that you raise a Support Ticket, attaching an FSDAIG from the Support Tool and one of the tech guys should be able to assist.

  • JTJRJTJR Posts: 4
    Hi Simon

    There is no SiteAdvisor visible in Control Panel or Firefox browser.

    Will open a ticket as you suggested.

    Thanks.
  • mc afee site solution did not work.

    perhaps you can list what points you check to determine if siteadvisor is installed.

     

This discussion has been closed.