Windows 10 and VPN reconnect loop

I have a clean Windows 10 install (no upgrade) and the Freedome VPN connection keeps reconnecting every 20 seconds making it unusable. It happens with all different country endpoints.

 

Relevant log entries (pvpnservice.log):

 

2015-08-10 11:36:36.717 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::checkIpInterfaceChanges:
2015-08-10 11:36:46.024 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::checkIpInterfaceChanges:
2015-08-10 11:36:46.026 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::checkIpInterfaceChanges: New IP Local Area Connection* 3 xxxx restaring VPN
2015-08-10 11:36:46.026 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::setVpnState: VpnConnecting
2015-08-10 11:36:46.049 [1818.0cf0]  I: MIServerImpl::restartVPN:
2015-08-10 11:36:46.177 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::setVpnState: VpnConnecting
2015-08-10 11:36:47.264 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: WAIT
2015-08-10 11:36:47.312 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: AUTH
2015-08-10 11:36:48.949 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: GET_CONFIG
2015-08-10 11:36:50.152 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: ASSIGN_IP
2015-08-10 11:36:55.642 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: ADD_ROUTES
2015-08-10 11:36:55.756 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::setVpnState: VpnConnected
2015-08-10 11:36:55.756 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::changeDnsSettings:
2015-08-10 11:36:55.802 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::updateServerConfig: mVpnState: 4005
2015-08-10 11:36:55.803 [1818.0cf0]  I: ProvisioningManager::createConfigRequest:
2015-08-10 11:36:56.038 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::checkIpInterfaceChanges:
2015-08-10 11:36:56.040 [1818.0cf0]  I: ProvisioningManager::receivedConfig:
2015-08-10 11:37:06.210 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::checkIpInterfaceChanges:
2015-08-10 11:37:06.214 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::checkIpInterfaceChanges: New IP Local Area Connection* 3 xxxx restaring VPN
2015-08-10 11:37:06.214 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::setVpnState: VpnConnecting
2015-08-10 11:37:06.271 [1818.0cf0]  I: MIServerImpl::restartVPN:
2015-08-10 11:37:06.385 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::setVpnState: VpnConnecting
2015-08-10 11:37:07.467 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: WAIT
2015-08-10 11:37:07.513 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: AUTH
2015-08-10 11:37:08.514 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: GET_CONFIG
2015-08-10 11:37:09.080 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: ASSIGN_IP
2015-08-10 11:37:14.103 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::VPNStateChanged: ADD_ROUTES
2015-08-10 11:37:14.238 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::setVpnState: VpnConnected
2015-08-10 11:37:14.238 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::changeDnsSettings:
2015-08-10 11:37:14.331 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::updateServerConfig: mVpnState: 4005
2015-08-10 11:37:14.332 [1818.0cf0]  I: ProvisioningManager::createConfigRequest:
2015-08-10 11:37:14.598 [1818.0cf0]  I: ProvisioningManager::receivedConfig:
2015-08-10 11:37:16.455 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::checkIpInterfaceChanges:
2015-08-10 11:37:26.390 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::checkIpInterfaceChanges:
2015-08-10 11:37:26.394 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::checkIpInterfaceChanges: New IP Local Area Connection* 3 xxxx restaring VPN
2015-08-10 11:37:26.394 [1818.0cf0]  I: PvpnAgent::setVpnState: VpnConnecting
2015-08-10 11:37:26.444 [1818.0cf0]  I: MIServerImpl::restartVPN:

And so on.

 

I tried reinstalling Freedome but that didn't help. The software worked correctly on the same machine with Windows 8.1.

kriegr
«1

Comments

  • KnafiKnafi Posts: 1

    ...exactly the same problem on my PC.

     

    At the moment, Freedome can not be used. Looking forward to a reply by F-Secure.

     

    Regards, 

    Knafi

  • LakshLaksh Posts: 4,443 Community Manager

    Hi @mikko1 and @Knafi,

     

    For this issue, I will message you both through PM in order for us to troubleshoot further.

     

     

  • Oh PLS send me a PM aswell on how to fix this problem. Im going NUTS about this problem

     

    PLS PLS help me

     

     

  • I have the exact same issue with Freedome and with a clean install of Windows 10. Some times the VPN works just fine, however most of the time it will get stuck in a never ending loop of connect & reconnect.

  • ITNITN Posts: 1

    I started a trial of freedome, and it just keeps disconnecting and reconnecting constantly. Is it incompatible with Windows 10? If you have a solution please pm me also.

     

  • Same problem for me, with windows 7 everything worked ok.

    Please send me a pm about the problem.

  • Email from F-Secure today:

     

    Hi,

     

    Thank you for the diagnostics report. We have identified this problem and it will be fixed in the next version. We need to do some testing with our fix first before the release, but we’ll try to make this version available as soon as possible.

     

    LakshITN
  • Hi  - just to add my name to the list of those suffering constant reconnections since the Win 10 upgrade, everything was OK before the upgrade.  Please get  the updated version released as a priority as the VPN service is now useless.  Will F-secure be allowing extra days on my subscription to allow for the days I can't use it?

  • Looks like i'm not the only one having this problem. Just installed Windows 10 a couple days ago, was a happy camper until i installed Freedome and started experiencing this constant reconnecting..Smiley Sad

     

    Please.. the good people at F-Secure - Help!!!!

     

    (using Windows 10 64-bit + latest version of Freedome for PC)

  • LakshLaksh Posts: 4,443 Community Manager

    Hi @FormerMember,

     

    As mentioned above, this issue has been identified but we are testing the fix on our end. We will try to make this version available soon and keep you updated. Sorry for any inconvenience caused.

  • foofootfoofoot Posts: 1

    Hello since i have windows 10 freedom vpn is disconnected several times at startup , thank you fot your help

     

     

  • Any progress on this one? Been a couple weeks now i been unable to use the application.

     

    Needless to say i got the blues

  • Same issues here also. Mostly been running well, but for the last few days I've had weird disconnects and now the service is totally stuck. Cant reconnect after it disconnects from service. Works few minutes after reboot, but then disconnects and cant get it back up. Works fine on my android. The software is giving me a message about updating, but eventhough I have working connection atm. the installation is not going through I think. The version Im currently running is 1.0.1825.0. Refund in mind and some other service that might have more stability. Freedome has been unstable and out of use for the last 3 days.

  • BenBen Posts: 2,641 F-Secure Product Expert

    Hello,

     

    We just released a new version(v1.0.1897.0) which should resolve this issue. This version is available now to all the already installed Freedome. To try and speed up its reception, you can quit Freedome and restart it.

     

    Let us know if you still have the issue with the above mentioned version.

  • I would LOVE to try v1.0.1897.0. But as dl it from the home site i only get the 1.0.18942.0 version. Live in Sweden if that matters at all

     

    pls give me a direct dl for v1.0.1897.0 so i can finaly try it

  • i still had version 1.0.1715.0 until just now i was notified about the newer version. The update i was notified about was not v1.0.1897.0 though, but ended with 1842..Smiley Indifferent

  • Version 1.0.1715.0

    No notifications of new versions. 4 weeks without freedome...

    Smiley Sad

     


  • @Fred1234 wrote:

    Version 1.0.1715.0

    No notifications of new versions. 4 weeks without freedome...

    Smiley Sad

     


    That's hardcore, bruh. You beat me, only two weeks here Smiley Wink

  • Well for me its not updating to the newer version after quitting the program, but the connection has been stable awhile now. Knocking on wood.

     

    Windows 10 installation corrupted once for me and I had 3 device plan. Had to reinstall windows and cursed myself as I've heard you loose the code if you remove the program. Well after windows 10 reinstallation I reinstalled freedome also and typed the code in and it worked. So I guess it somehow detected the hardware as it is the same or something.. dont know.

     

    Anyways, its not updating for me, but its working for now so its all good. Nasty feeling though  as its been pretty unstable recently. As mentioned earlier it tried to update few times awhile back but I feel it didnt go through and still running 1.0.1825.0.

  • New version is NOT being offered via the download link on the (UK) website as of 19.15 on 8th Sept.  

    It still gives me version 1842, which I already installed last week and which doesn't solve the problem.

     

    Please advise us how to obtain version 1897 ..................... ??

  • Thats what i said aswell Smiley Sad PLS F-Secure, if your gonna promise a new version you have to put it up aswell XD
  • BenBen Posts: 2,641 F-Secure Product Expert

    Hello all,

     

    Sorry for bringing you incorrect information. Actually version 1842 is the current available version on our website. It is the version that should have had a fix for some of the reconnect loop issue.

     

    The version 1897 is the current  beta version but doesn't have unfortunately any further fix on that problem.

     

    If you still have issue with the version 1842, we will need some logs to investigate further what could still be causing the issue. I'll contact you by PM on how to provide the logs.

     

    EDIT:CORRECTED VERSION

  • I assume you ment 1842 not 1942 XD

     

    Ive sent a diagnostic file again and hope for a answer soon

     

    Shame on the days lost Smiley Sad

  • BenBen Posts: 2,641 F-Secure Product Expert

    Hi dragonman,

     

    Yes I meant 1892 thank you for noticing.  I therefore corrected my previous post to try and avoid further confusion.

  • Hej var skivka fsdig fil efter att inte freedom fungerar efter uppdatering igår 150908 

    Och var hittar jag beta versioner eller rättnings filer för problemet Kör Win 10 / 64


    Ben skrev:

    Hello all,

     

    Sorry for bringing you incorrect information. Actually version 1842 is the current available version on our website. It is the version that should have had a fix for some of the reconnect loop issue.

     

    The version 1897 is the current  beta version but doesn't have unfortunately any further fix on that problem.

     

    If you still have issue with the version 1842, we will need some logs to investigate further what could still be causing the issue. I'll contact you by PM on how to provide the logs.

     

    EDIT:CORRECTED VERSION


     

  •  

    I just downloaded the installer from the site and so far it seems to have fixed the issue!

     

    Thank You very much!

    Smiley Happy

     

     

  • Seems to be working now, thanks. 1 month to fix the problem...

    https://download.sp.f-secure.com/freedome/installer/Freedome.exe

     

  • Did you guys remove and install it again or did you just update?

     

    Ive updated and still cant get it to work proper

  • Download the exe file, it will upgrade your program.

     

     

  • As i said "Ive updated and still cant get it to work proper"
This discussion has been closed.