Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Novice

Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Viime aikoina Sensen on joutunut buuttaamaan lähes kerran kuukaudessa, koska verkon nopeus Sensen kautta hidastuu lähes nollaan. Buutin jälkeen taas toimii normaalisti. Mistähän moinen johtuu? Onko muilla samoja kokemuksia? Ostin Sensen helmikuussa ja nyt on joutunut buuttaamaan pari kertaa ilman näkyvää syytä. Jos ohitan Sensen, niin internet yhteys on normaali.

17 REPLIES 17
Scholar

Re: Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

itsellä laite tekee samaa, välillä tulee "ei internet yhteyttä" sitten kun ottaa sensen pois välistä niin kaikki kyllä pelaa

FormerMember
Not applicable

Re: Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Onko sense kiinni missä laitteessa vai suoraan kuituinternet yhteydessä?

Onko sense kiinni johdolla vai langattomasti?

Onko sensen edessä oleva reititin resetoitu? Jos ei niin resetoi.

Onko se bridge modessa tai onko se portti, jossa sen on kiinni? Jos ei nii laita.

Oletko kokeillut vaihtaa sensen dns? Jos ei, niin vaiha se vaikka 1.1.1.1

Oletko kokeillut resetoida senseä tehdastilaan? Jos ei niin resetoi.

 

Jos näiden kaikkie jälkeen vielä ongelmia, niin olkaa suoraan yhteydessä fsecuren tukeen heidän tukisivun kautta chatilla tai puhelimitse ja referoikaa tätä ketjua tai kertokaa kaikki mitä olette jo kokeilleet.

Regular Member

Re: Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Eilen ja tänään SENSE ei päästänyt nettiin. SENSEn näytössä vilkkui silloin --//-- tai -- -- kellon näytön alapuolella. Tämän symbolin merkitystä ei olla avattu ohjekirjassa ja se tietty pistää vähän harmittamaan. 
Sitten SENSE katkaisi kaikki verkkoyhteydet. Tilanne parani buuttaamalla. Sense nousi normaalisti, mutta sitten nähtävästi buuttasi itsensä toistamiseen, koska näytössä näkyi staattisena ne aloitusneliöt.

Moderator

Re: Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Hei @tmuhonen,

 

Täällä on päivitetty versio noista Sensen symboleista:

 

https://community.f-secure.com/t5/F-Secure-SENSE/Mit%C3%A4-SENSE-reitittimen/ta-p/94316

Ystävällisin terveisin/Best Regards,

H4nsu

Saitko apua? Kiitä vastauksen antajaa tykkäämällä vastauksesta.
Ratkesiko ongelmasi? Paina "Hyväksy ratkaisuksi" niin muutkin saavat tietää.

Has somebody helped you? Say thanks by giving likes.
Has your issue been solved? Mark the post using "Accept As Solution" button to let others know.
Regular Member

Re: Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Siis jos tajusin oikein, niin kellonajan alla oleva symboli --  -- tarkoittaa, että laite ottaa yhteyttä palvelimeen, johon on listattu haittaohjelmia jakavat palvelimet. Symboli --//-- tarkoittaa, että yhteyttä palvelimeen ei saada jostakin syystä.
Asiahan olisi muuten herttaisen yhdentekevä, mutta kun SENSE ei saa yhteyttä palvelimeensa, se katkaisee kaikki Interne -yhteydet. Ja tämä on suoraan sanoen aika pirullista, koska netin käyttö kotona on pääasiassa videoiden katselua netin kautta.
Korjautuuko tilanne, jos sallin manuaalisesti laitteesta liikenteen Netflixin, Areenan ja Elisa-viihteen palvelimille?
Vika siis ei ollut Elisan yhteyksissä, koska päräytin heti vanhan WLANin päälle ja testasin ne.

Regular Member

Re: Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Tänään aamulla SENSE vilkutteli ----- ja --//-- symboleita. Verkko oli pois päältä. Oli iPadin kautta kirjannut whitelistiin osoitteet areena.yle.fi, netflix.com ja elisaviihde.fi. Mihinkään niihin ei myöskään päässyt. 
Pitääkö whitelistissä olla tarkempi osoite esimerkiksi muotoa http://areena.yle.fi. Taitavatpa Netflixin palvelimetkin olla netflix.com aladomaineja.
Vai haaskaanko vain aikaani valkolistojeni kanssa. Kun purkki ei saa yhteyttä pahislistaan, se katkaisee kaikki yhteydet.
Pikku kehitysehdotus: Kun SENSEllä kuitenkin on se vanha pahislista muistissaan, niin voisiko se sallia yhteydet muualle? Kotikäyttäjlle kun se yhteys on tärkeämpää. Jos SENSE sen yhteyden katkaisee, niin aika moni käyttäjä päräyttää vanhan WLANin päälle (mulla se on napin takana) ja nettiin mennään ilman suojaa, että heilahtaa.

Highlighted
Scholar

Re: Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Kovin on hiljaista F-Securen suunnalta...

 

Näitä häiriöitähän voi aiheuttaa niin verkko-ongelmat kuin F-Securen palvelimen ongelmat. Aiheuttaako tämä hankaluuuksia myös sisäverkkoon, eli jos SENSE ei saa yhteyttä palvelimeensa, niis lopettaako se kokonaan liikenteen , vai ainoastaan ulkoverkkoon?

 

Jokin toimiva ratkaisu olisi syytä saada vuoden loppuun mennessä. Jos ei saada, niin oma tilaus katkeaa loppuvuodesta. Liian häiriöherkkä toimintamalli tuo toiminnan halvaantuminen jos laite ei saa yhteyttä F-Securen palvelimeen.

Scholar

Viite: Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Minulla oli sama ongelma. Syyn luullakseni sain selville, F-Securen teknisen tuen ja internet-operaattorin avulla. Ensin tietenkin oli selvitettävä, että nettiyhteys kotiin toimii eikä operaattorin reitittimessä ole vikaa. Ei siis ollut, vika paikallistui Sense-reitittimeen. Se hidasti yhteyden (24 Mbs) lähes nollaan. Kaikki buuttaukset auttoivat, hetken. Sitten kun tajusin poistaa Windows-työasemista Sensen sovelluksen ja asensin tilalle aiemmin olleen FSecuren Safe sovelluksen, vika ei enää ilmaantunut. Safen uudelleenasennus edellytti manuaalista asennusta ja Sensen poistamista, automaattisesti ei onnistunut. Nyt Windows-koneissa on Safe, ja koneet on kytketty Sense-reitittimeen. Android ja IOS-laitteet toimivat Sensen kanssa normaalisti. Kun Safen "ilmainen" jakso nyt päättyy, on kokeiltava uudestaan, miten Sense-sovellus käyttäytyy Windows (10) -koneissa. Saapipa nähdä. Ideahan on kuitenkin, ettei Safe-tuotetta tarvittaisi rinnan Sensen kanssa.

Regular Member

Viite: Sensen verkko hidastuu ja lopulta internettiin ei enää pääse

Sori, Masai, ei kuulosta minun ongelmaltani.
SENSE -purkki pätkäisee yleensä yhteyden silloin, kun verkossa ei ole mitään aktiivilaitetta - ainakaan F-Securen asiakasohjelmistolla. Olen "lokikirjaksi" räpsäissyt reitittimestä aina katkeamistilanteesta kuvan. Jää ainakin kellonaika muistiin, vaikka katkojen kestoista en ole viitsinyt alkaa kirjaa pitämään. SENSen lokien mukaan kaikki on aina hyvin. Uhkia ei näy, katkoja ei ole, eikä tummia pilviäkään aurinkoiseen horisonttiinkaan nouse.