Finder ja puhelimen etälukitus bugaa kriittisesti - hyödytön tuote?

Valtemari
Valtemari Viestejä: 14 Explorer

Lapsellani on Samsung J5 (2016) -puhelimessa asennettuna SAFE ja olen kuvitellut voivani luottaa ohjelmiston toimintaan. Asetuksissa on Finderin kohdalla päällä mm. puhelimen paikannus ja etälukitus. Paikannusta olen kokeillut aiemmin ja se näyttäisi toimivan. Eilen päätin ensimmäistä kertaa kokeilla etälukitusta ja tein pyynnön oman puhelimen selaimella Oma Fsecuressa.

 

Sain omassa puhelimessani heti viestin siitä, että etälukituspyyntö on vastaanotettu ja että lapsen puhelin lukittuu muutamassa minuutissa. Jonkin ajan kuluttua lapsi kertoi että ruutu meni yllättäen mustaksi,  mutta että hän painoi koti-painiketta (siis sitä keskimmäistä kolmesta alareunan painikkeesta) ja puhelin jatkoi toimintaansa normaalisti. Jossain välissä vilkkui viesti joka sanoi että puhelin lukittuu muutaman sekunnin kuluttua, mutta eipä lukittunut. Seuraavana päivänä (tänään) ei puhelin ollut edelleenkään lukittunut.

 

Päätin sitten lähettää lukituksen purkamispyynnön, ettei lukituskokeilu aktivoituisi jossain sopimattomassa tilanteessa hamassa tulevaisuudessa , ja mitä tapahtuikaan? Hetken päästä lapsen puhelimessa tuli näkyviin VAROITUS, jonka mukaan "laite on nollattu" ja että SAFE edellyttää toimia, koska näytön lukitus on poistettu käytöstä, suojauskoodi on poistettu SAFEsta, Finder-ominaisuudet on poistettu käytöstä ja lapsilukko on poistettu käytöstä! Mitä ihmettä?!?!? Eihän tämän nyt näin pitäisi missään tapauksessa toimia!

 

Kokeilin tehdä sitten lukituksen uudelleen siten että itse tuijotin lapsen puhelinta samalla. Sitä ennen asetuksista näytön lukkop äälle, suojauskoodi sisään ja finderissa etälukiuksen täppä päälle. Tuloksena kuitenkin ihan sama kierros - saan omalle näytölle My Fsecuren ilmoituksen siitä että lapsen puhelin lukittuu muutamassa minuutissa. Ainoa mitä tapahtuu hetken päästä on että lapsen puhelimen näyttö menee mustaksi ennenaikaisesti (siis kun ei vielä peruslukituksen vuoksi pitäisi mennä). Puhelin kuitenkin avautuu koti-nappulalla ja toimii edelleen normaalisti. Ei mitään lukitusta tule. Sitten avaan lukituksen ja taas sama juttu: kaikki tärkeimmät turvaominaisuudet kytkeytyvät pois päältä.

 

Mitä herranjestas tässä tapahtuu? Onko tästä ohjelmasta tositilanteessa mitään apua?

 

Mitään virheilmoituksia ei asennuksen tai käytön aikana ole missään vaiheessa tullut.

Viestejä yhteensä

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot