Chromecast ja freedome

Scholar

Chromecast ja freedome

Mitenkähän onnistuisi chromecastin ja freedomen käyttö yhtäaikaa? Asumme siis ulkomailla ja yritämme saada esim. Ylen ohjelmia katsottua televisiosta chromecastin kautta ja freedomea tarvitaan osaan ohjelmista. Mutta ei siis onnistu tuon freedomen käyttö vaan aina televisioruudussa tulee ilmoitus, että "tämä ohjelma ei näy ulkomailla". Ja on koitettu laittaa "trusted networks-toiminto", joka jossain neuvottiin, mutta ei toimi... Tuota screen mirroring -juttua en oikein ymmäränyt. Pitäisikö sellainen tähän vielä jotenkin saada "väliin", että homma onnistuisi? 

4 REPLIES 4
Superuser

Viite: Chromecast ja freedome

@Lumikukka

Heippa Lumikukka!

Oheisena on ohje Chromecastista.
https://community.f-secure.com/t5/F-Secure/Can-I-use-Chromecast-with/ta-p/81885

Siinä kerrotaan mm screen mirrorista.

Lueskelin näitä Chromecast-tapauksia ja yhdessä neuvottiin, että lähettävän laitteen ja Chromecastin pitää olla samassa verkossa.

Selaimen historian, välimuistin ja evästeet voi myös nollata, koska ne saattavat juoruta...

Onko mahdollista tietokone + Freedome + Yle Areena-sovellus = kombinaatio?

Terveiset Suomesta
Näsäviisas
Scholar

Viite: Chromecast ja freedome

Kiitos vastauksesta :)

 

Ongelma tosiaan vaikuttaa olevan tuo freedome, muutoin kaikki toimii ihan loistavasti. Yritin myös kannettavalla mac-koneella, mutta ongelma ei häviä. Ohjelma jää vain lataamaan eikä etene minnekään. Jos freedomen laittaa pois päältä kaikki taas toimii. Tai siis ne ohjelmat toimii, joihin freedomea ei tarvitse Smiley Wink Jotain screen mirroring ilmaisohjelmaa kokeilin ja se periaatteessa toimii, mutta ilmaisversio on aina vähän yllätyksellinen mainoksineen ja rajoitettuine käyttöaikoineen... Maksullista ehkä sitten pitäisi harkita, kun selviäisi, mistä kannattaa maksaa. Jotkut screen mirroring ohjelmat kun kokeilun perusteella olivat aivan onnettomia... Harmi, että tuo freedome tässä kohtaa tökkii. 

Superuser

Viite: Chromecast ja freedome

@Lumikukka

Kotimaan uutisia pääsee lukemaan netissä.
Ylen osoite⏬
https://yle.fi/uutiset
Iltapäivälehdet löytyvät myös, samaten sanomalehtiä.
Tämä on laiha lohtu, mutta tulipahan mieleeni.
Miten on (kaapeli)television kanavat?
Näkyykö Suomesta mahdollisesti jotakin?
Muistan aikoinaan Ruotsin reissulla katselleeni mtv:n kanavaa - suureksi hämmästyksekseni! Verkligen?!?

Näsäviisas
Scholar

Viite: Chromecast ja freedome

Joo onneksi monia juttuja pääsee lukemaan ja katsomaan ihan ilman freedomeakin ja freedome kyllä siis toimii meillä puhelimissa ja tabletissa; ainoastaan harmittaa, ettei "isolta ruudulta" voida samaan aikaan katsella Suomen televisiota :) Täällä Ranskassa ei suomalaisia ohjelmia näy tai Suomen kanavia, mutta eiköhän me selvitä Smiley Wink Pitänee kuitenkin vielä yrittää käyttää noita screen mirroring -ohjelmia, jos vaikka onnistuisi niillä yhteiset elokuvaillat :)