fsulgk.exe/sys???

Kapteeni_Kaaos
Kapteeni_Kaaos Viestejä: 42 Enthusiast

Koneellani asennettuna on F-Secure Anti-Virus. Nyt on alkanut esiiintyä BSOD:ia Win 10 Pro -64:ssa (v 1709, käyttöliittymän koontiversio 16288.248) ja Windows ilmoittaa syyksi fsulgk.exe. Asiaa tutkittuani selvisi, että kyseinen tiedosto taitaa kuulua F -Securen tuotteisiin. Mikähän moisen aiheuttaa?

Viestejä yhteensä

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser
    @Kapteeni_Kaaos

    Kävin lukemassa tuolla englanninkielisellä puolella BSOD-tapauksista.
    Win10-versiossa esiintyi driver-ongelmia.
    Tämä selvisi.
    Fsulgk.exe:stä en löytänyt lisätietoja.
    Voisitko vilkaista Windowsin tapahtumalokeja, olisiko siellä jotain infoa syystä?

    Ei-niin-viisas, mutta kyllä ikkunat opettavat😆 Näsäviisas
  • Kapteeni_Kaaos
    Kapteeni_Kaaos Viestejä: 42 Enthusiast

    Tuossa mietin tapahtumaketjua joka suuren sinisen aiheutti, enkä heti osannut paloja yhdistää. Tänään siniruutua ei ole enää ilmestynyt.

    Windowsin tapahtumienvalvonta ei näytä kuin kernel-power virheen, eli järjestelmä on käynnistynyt uudelleen. Siniruutu liittyi jotenkin Crucial ssd levyn java-pohjaiseen Crucial Storage Executive tukiohjelmaan, jota yritin poistaa. Kyseinen ohjelma piti poistaa koska se on mennyt (Wintoosan Creators Update 1709 myötä) rikki, ja se kaatuu heti käynnityksessä.  Kokeilin pari kertaa käynnistää, ja asentaa sen uudelleen jonka seurauksena hetken päästä tuli bsod.

     

    Kun käynnistin poisto-ohjelman, ensin Anti Virus esti ohjelman "uninstall 12492" ajamisen ja sallin sen. Kokeilin uudelleen, ja nyt Deep Guard esti ohjelman "uninstallstorageexecutive.exe" ajamisen, taas sallin sen. Sen jälkeen tuli bsod pari kertaa. Win 10 on yleensä vakaa, joten siniruutu sai heti verenpaineen nousuun, ja syyn kirjoittaa tänne.

    Nyt ei ole ollut ongemia, (poisto kyllä onnistui) joten on syytä olettaa, että tuo Crucialin ohjelma aiheutti kaatumiset.

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser
    @Kapteeni_Kaaos

    Ihan tiedoksi, että englanninkielisellä palstalla on samankaltainen ongelma.

    https://community.f-secure.com/t5/F-Secure-SAFE/Stop-3B-in-fsulgk-sys-windows-7/td-p/105492
    Caused by driver: fsulgk.sys eli siis jotain häikkää on ajurikuviossa.

    Näsäviisas
  • Kapteeni_Kaaos
    Kapteeni_Kaaos Viestejä: 42 Enthusiast

    Jep, vialliset ajurit on saavat taatusti (vakavia) ongelmia aikaan. Omassa koneessa ei ole ollut mitään tämänkaltaista aiemmin, eikä kyllä mitään muitakaan ongelmia. Mutta se on varmaa, että jotain tekemistä antiviruksella on asian kanssa.  Erittäin harvoin Anti-Virus puuttuu tekemisiini, ja nyt kun niin kävi, tuli ongelmia. Voihan olla, että  tämä vika esiintyy harvoin. Muutenhan  googella olisi löytynyt enemmän osumia. Niitä sai hakemalla hakea, että löysin edes ongelmallisen tiedostonimen.

Tämä keskustelu on suljettu.