Re: After payment Banking protection blocks return to sellers site

Näsäviisas
Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser

Hej Martin!

Naputtelen tämän vastaukseni suomen kielellä - jag kan svenska and english. Ymmärsin, että Suomessa ollaan (K1-katsastus & verkkopankki). Tällä Community-areenalla käytetään suomea ja englantia kielinä.
Testasin tuota K1:n ajanvarausta hetki sitten ja siinähän pitää valita pvm ja sitten maksu.
Sähköpostiosoitteeseen sinulle pitäisi tulla vahvistusviesti K1:ltä varauksesta.
Jos tekemästäsi varauksesta jäi epäselvyyttä, niin soita K1-katsastusasemalle.
Maksun voit tarkistaa verkkopankista, loggaudut tilitapahtumiisi, etsit maksun sieltä. Katso tositteesta löytyvät tiedot.
On myös huomioitava, että käytit montaa sovellusta: K1 netissä, pankin maksuliikennesoftaa ja F-S:n. Häiriöitä saattaa olla netissä, tietoliikenneyhteyksissä ja sovellusten rajapinnoissa.
Jos netin käyttö tuntuu hankalalta, niin rimpauta katsastusasemalle telefoonilla ja maksa sitten lasku kiltisti kassalla.

Näsäviisas (Näsvis)

 

Muokkaus: Siirretty suomenkielinenkeskustelu pois englanninkieliseltä foorumilta, alkuperäinen keskustelu luettavissa täältä:

 

https://community.f-secure.com/t5/Home-Security/After-payment-Banking-protection/td-p/94662

Viestejä yhteensä

  • martink
    martink Viestejä: 427 Influencer

    Kiitos vastauksista.

    Kyse ei ollut siitä, etteikö katsastuksen varaus olisi toiminut.

    Joo kyllä pankin taspahtumatiedoista näkee, onko maksu suoritettu.

    Muut varauksen tiedot eivät siinä näy.

    Joo ne näkyvät varauksen vahvistussähköpostissa, jonka saapuminen ilmeisesti osoittaa varauksen tapahtuneen, jos oikean sähköpostin on antanut. Tiedot näkyy myös tekstiviestissäaj muistaakseni puhelinnumero oli varaustiedoissa pakollinen.

     

    Oman käyttäjäni kannalta olisi varausta suunnitellessa mukavaa saada nopeasti ja helposti tietää milloin asemalla on vapaita aikoja. Tuo järjestelmä kuitenkin haluaa ensin asiakkaan auton tiedot kertoakseen milloin on katsastusaika ja mitä voi katsastaa. Kun on vapaita aikoja hakenut parilta asemalta se on jo kyllä selvinnyt ellei sitä heti alussa tiedä.

     

    Tämä ei ollut testicase, eikä sitä voi halutessa toistaa, ellei halua tehdä montaa maksullista varausta.

    Paluu URL ei siksi ole tallella, vaan se katosi saman tien. Refresh ja back eivät enää auttaneet.

     

    On tietysti mahdollista, että juuri tässä tapauksessa paluussa olisi ongelma. Saman tyyppinen ongelma on ollut aikaisemminkin ja silloin on päässyt takaisin myyjän sivulle otettuani Bankin Protectionin pois päältä. Yritänpä ensi kerralla ottaa osoitteen talteen.

     

    Banking Protectionin pitäisi suojata silloin, kun syötetään maksukortti- tai verkkopankkitietoja.

    Pankin sivuilla ja verkkokaupan sivuilla on erona se, että pankin sivuilla on suojauksen tarve kaikilla sivuilla ja verkkokaupan sivuilla vain maksamiseen ja ehkä tilaukseen liittyvillä sivuilla, mutta ei kaikilla.

    Verkkokaupassa käyttäjä voi vielä jatkuvasti surffata näiden sivujen välillä eli tilata ja katsella muita tuotteita. Pystyykö Banking Protection hoitamaan tuon jatkuvarn surffaamisen noiden erityyppisten sivujen välillä?

    Onko se kuvattu jossain dokumentaatiossa?

    F-Secure on yleensä niin helppokäyttöinen, ettei dokumentaation ole tarvinnut tutustua.

  • martink
    martink Viestejä: 427 Influencer

    Kiitti.

    Se kertoo, miten pankkitoimintojen suojaus menee päälle ja mitä se tekee Pankki-istunnon aikana kun olet luotetussa pankkisivustossa.

    Silmiini ei osunut, mitä tapahtuu pankki-istunnon jälkeen tai pitääkö käyttäjän tehdä jotain päästäkseen taas vapaasti surffailemaan.

     

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser

    Onko se oleellista tietää?

    Eikö riitä, että tekee tilauksen tarkasti ja sitten maksaa sen? On tietenkin tarkistanut tilauksen ennen kuin siirtyy verkkopankin puolelle. Yleensä tekemästään tilauksesta saa vielä tilausvahvistuksen. Ja joskus voi tarkistaa vielä tiliotteelta, ettei siellä ole ylimääräisiä menoja.

     

    Näsvis, igen

  • martink
    martink Viestejä: 427 Influencer

    Ei se nyt minulle tässä tapauksessa riitä eikä se ole käyttäjäystävällistä.

    Voihan niin tehdä, jos halua karkoittaa käyttäjät.

    Kun hakee paikkakunnan katsastusasemilta aikaa tietylle päivälle useimmiten joutuu antamaan ajoneuvon tiedot ensin ennenkuin aikoja näytetään. Jos ei sopivaa löydy mennään varauksessa takaperin alkuun ja sitten seuraavalle asemalle. Kun sitten lopulta löytyy aika, niin pankkiyhteyden avaamisen jälkeen ei enää selaimessa näe, millä asemalla lykästi.

Tämä keskustelu on suljettu.