Yle Areena: Ohjelma ei ole katsottavissa ulkomailla.

karnie
karnie Viestejä: 5 New Member

Freedome VPN vuotaa jostain sijaintitiedon lapi. Esim. Areena ei toimi. Firefoxiin asennettu foorumista loytyneen ohjeen mukaan WEBrtc, ilman apua. Sama juttu IE:lla, Yle Areena ei toimi.

Whatismyipaddress.com perusteella IP tulee ulos Espoosta, mutta jostain esim. Areena haistaa, etta kone ei ole Suomessa.

Vihjeita mista homma kiikastaa?

 

 

Viestejä yhteensä

  • RedMonkey
    RedMonkey Viestejä: 11 Explorer

    Oletko kokeillut ottaa tuota WEBrtc:tä pois päältä?

     

    Tuo nimenomaan kannattaa poistaa, koska se juuri vuotaa ip-osoitteen mm. mediapalveluissa.

  • karnie
    karnie Viestejä: 5 New Member

    "WebRTC is disabled" ==> Eli oletuksena tuo on pois, mutta kylla olen testannut molemmissa asennoissa Firefoxia. Lisaksi toisella selaimella, IE11:lla, mutta sama lopputulos.

     

    Seka Areena etta Ruutu palvelut kertovat samaa tarinaa -> Ohjelma ei ole katsottavissa ulkomailla

     

    Mobiililla toimii, joten lappari vuotaa tiedon nyt jostain ja en tajua mista... Smiley Sad

  • RedMonkey
    RedMonkey Viestejä: 11 Explorer

    Evästeet tyhjennetty selaimesta? Voivat joskus myös vuotaa tietoa.

     

    Yksityistä tilaa voi myös kokeilla firefoxista. Saa päälle hakupalkin  vieressä olevasta valikosta, ja sieltä uusi yksityinen ikkuna.

     

    Flash player aiheutti joskus itselläni ongelmia muutamissa palveluissa, että vuosi tietoa jonkin verran. Mobiilissa vahvemmin käytössä oleva html5 taas toimii paremmin.

  • karnie
    karnie Viestejä: 5 New Member

    Juu evasteet on pois seka Firefoxista etta IE:sta.

     

    Testasin privacy tilaa Firefoxilla, siivosin kovalevyn Temp fileista tyhjaksi ja paivitin jopa Flashin Firefoxiin epatoivoisena. IP:kin tulee ulos Turusta kun Freedome on aktiivisena.

     

    Mutta ei, ei niin ei... Uskomattoman sitkea tapaus.

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Hei!

     

    Haastava ongelma, niin kuin oletkin todennut. Olethan kokeillut ns. incognito- / yksityisyysikkunalla kyseisiä palveluja? Entä Google Chromella samalla tavalla?

     

    Selaimet tallentavat johonkin kohdan:

     

    “this site would like to use your location <allow> <block>”

     

    Pyri löytämään tuo kohta. Yksi vaihtoehto on myös selaimen poisto ja uudelleenasennus. Toivottavasti saat ongelman ratkaistua.

  • karnie
    karnie Viestejä: 5 New Member

    Moro,

     

    Ja haastavammaksi menee... Asensin chromen (ei siis aiemmin ollut koneella lainkaan) ja sama juttu chromella jopa incognito-moodissa.

     

    IP tulee talla kertaa ulos Hesasta, mutta esim. Areena itkee edelleen  "Ohjelma ei ole katsottavissa ulkomailla."

     

     

     

    Tutkailin jopa koneen rekisterin lapi firefoxin osalta, eika nyt mitaan silmiinpistavan suoraa viittausta ollut lokaatiosta. Toki rekisterista haeskelu ilman detaileja on totaalista lottoamista ja neulan etsintaa heinakasasta...

     

    IE11 ei toimi

    Firefox ei toimi

    Chrome ei toimi (3 min vanha asennus)

     

    o_O  

     

    Omat pelimerkit melko lopussa asian suhteen...

     

     

     

     

     

     

     

     

  • karnie
    karnie Viestejä: 5 New Member

    Olisko kellään ideoita / testausvinkkejä, miten homman saisi toimimaan?

     

     

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser

    TIEDOKSI 

    Löysin YLEn nettisivuilta tiedon Areenan ohjelmista: osa näkyy ulkomailla ja osa ei. Kyse on ohjelmien esitysoikeuksista.

    Toinen havainto, kyllähän teleoperaattori tietää, missä tietokone/puhelin on. Ja senkin kun hilavitkutin siirtyy toiseen maahan ja toisiin verkkoihin. En sitten tiedä, onko tässä aasinsiltaa Yle Areenaan.

     

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Moi!

    Kiitos täsmennyksestä YLE Areenan suhteen. VPN:llä voi kuitenkin nimenomaan estää vastaanottavalta internet-sivulta tiedon siitä, missä maassa kyseinen ihminen on. Lisäksi yhteys on salattu. Evästeet tai esimerkiksi selaimen asetukset voivat kuitenkin vuotaa oikean sijainnin.

     

    Tässä vielä videomme asiasta. Voitte vaihtaa tarvittaessa tekstityksen videkuvaruudun alareunasta "mutteri"-kuvakkeesta.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=DbXlQJ0HIpg

  • Sam12345
    Sam12345 Viestejä: 1 New Member

    https://www.is.fi/digitoday/art-2000005588554.html

     

    "Yle Areena ottaa tämän viikon aikana käyttöön tekniikan, joka estää osaa sisältöjä näkymästä vpn-yhteyden yli katseltaessa."

    "Yle Areenan palvelupäällikkö Kari Haakanan mukaan muutos johtuu siitä, että sisältöjen oikeuksienomistajat ovat lisänneet sisältöjensä lisensoinnin ehtoihin vaatimuksen vpn-katselun kieltämisestä."

     

    "Huhtikuun ensimmäisenä päivänä astuu voimaan EU:n siirrettävyysasetus, joka mahdollistaa Yle Areenan katselun myös ulkomailta. Tämä mahdollistaa suomalaisille Areenan täysimittaisen katselun ulkomailta.

    Näillä näkymin tämä toteutetaan käyttämällä Areenaa Yle-tunnuksilla sisäänkirjautuneena. Käyttäjän on vahvistettava asuinpaikkansa kerran vuodessa Suomi.fi-palvelun kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tehtävää vuosittaista kirjautumista."

     

    "Kaikkien Areenan sisältöjen ulkomaankatselua joutuu silti odottelemaan. Vaikka siirrettävyysasetus astuu voimaan ensi kuussa, sen mahdollistava tekniikka ei välttämättä ole vielä Ylellä valmiina kuun vaihteessa. – Tavoitteemme on saada se valmiiksi tämän vuoden aikana, Haakana vahvistaa."

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot