Wifi -puhelut

Kapteeni_Kaaos
Kapteeni_Kaaos Viestejä: 42 Enthusiast

Ostin uuden puhelimen jossa on Wifi puheluominaisuus. Puhelut siis ohjautuvat sillä hetkellä käytettävän wlan verkon kautta internetiin. Kiinnostaisi tietää, menevätkö puhelut vpn:n kautta, vai ohittaako ko. ominaisuus Freedomen. Wifi-puhelut itsessään toimii loistavasti, ja se on hyödyllinen jos matkapuhelinverkon kuuluvuus on huono. Puhelin on Sony Xperia ZX Premium jossa on Android 7.1.1.

Viestejä yhteensä

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser
    Esititpä mielenkiintoisen kysymyksen.
    En tunne tätä Freedomin teknistä toteutusta tarpeeksi hyvin, jotta osaisin vastata. F-S:n managerit tietävät enemmän.

    Suomessa matkapuhelinverkot toimivat kattavasti ja hyvin. Teleoperaattoreitakin on useampi. Mastoja on pystytetty joka niemen nokkaan.

    Jos puhelujen salaaminen kiinnostaa sinua, jostain syystä, niin siihen löytyy lisätietoja netistä, Googlen hauilla. Tietynlainen varovaisuus onkin tarpeen, jos on kyse "sotasalaisuuksista" tai hightech-alan innovaatioista.

    Näsäviisas
  • Kapteeni_Kaaos
    Kapteeni_Kaaos Viestejä: 42 Enthusiast

    Wifi puhelujen hyöty tulee muutamasta seikasta. Ensinnäkin uusissa taloissa selektiiviikkunat estävät tehokkaasti kännykän kuuluvuuden sisätiloissa, jos ollaan paksun betoniseinän takana tai muuten kaukana tukiasemasta. Sitten on puhelimen säteilyn reilu väheneminen. Normaalisti puhelin voi lähettää jopa 2000mW teholla huonossa kentässä, kun taas wlanin maksimiteho on 100mW. Se säästää aivojen lisäksi myös luurin akkua. Wifi puhelu ei myöskään tarvtse paljoakaan kaistaa, joten hitaallakaan yhteydellä puhelu ei pätki. 

     

    Puhelut ovat normaalistikin salattuja , mutta Freedomen salaus tulisi tässä extrana exit pointiin asti, joka ei olisi lainkaan huono juttu. Onhan puhelimiin saatavana ohjelmia, joka salaavat puhelut ja vietit päästä päähän, esim Signal ja Silent Circle, joista jälkimmäinen on maksullinen palvelu.

  • Kapteeni_Kaaos
    Kapteeni_Kaaos Viestejä: 42 Enthusiast

    Ok. Hyvä tietää, kiitos vastauksesta. Tässä tapauksessa Freedomen exit point oli Suomessa. En ole kokeillut,  mutta jos sen laittaa vaikka Hong Kongiin,  puheluissa saattaa esiintyä pientä viivettä.

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser
    Kapteeni Kaaos,
    Se on aivan ymmärrettävää, silloin kun on pitkät välimatkat, että näin käy.
    Samaten nettiyhteydet hidastuvat, kun etäisyyttä on tarpeeksi.
    Television uutislähetyksissä näkee sellaista ihan konkreettisesti, kun uutisankkuri Suomessa kysyy ulkomaantoimittajalta esim USA:ssa, niin kysymyksen jälkeen tulee tauko ja sitten vasta toimittaja kuultuaan replikoi.

    Oli kiinnostava kysymys.
    Näsäviisas
Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot