VPN hidastelu

NeoCortex
NeoCortex Viestejä: 2 New Member

Freedome VPN alkanut hieman liikaa hidastelemaan. Nykyisellä 1000/100 yhteydellä saa VPN päällä Suomen nodesta nopeudeksi vain 30-50megaa, Ruotsista sentäs yleensä n. 60-100. Aluksi ajattelin sen johtuvan ruuhaksta noden päässä, mutta testailtuani nopeudet ovat samoissa lukemissa vuorokauden ajasta riippumatta.

 

Nämä siis Win10 läppärillä jossa uusin versio Freedomesta sekä Windowsista. Käytössä piuhalla ja koneessa gigabit ethernet portti. Ilman VPN:ää nopeus on n. 500-600megaa.

Viestejä yhteensä

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Hei @NeoCortex !


    Varmistin asian meidän Freedome kehittäjiltä ja palvelimien kanssa ei ole ilmennyt ruuhkaisuutta tai muita ongelmia. Minkä sivun kautta olet tehnyt testejä ja onko sinulla minkä operaattorin laajakaista käytössä? Jos olet tehnyt nopeustestejä speedtest.net sivustolla, onko sinulla Multi vai Single connection asetus kytkettynä päälle?

  • NeoCortex
    NeoCortex Viestejä: 2 New Member

    Testejä olen tehnyt Speedtest.net sivuston kautta Multi connection asetuksella. Käytössä DNA Valokuitu Plus 1000/100 laajakaista, kaapeliverkkoyhteydellä.

     

    Asensin Freedomen uudelleen läppärilleni ja päivitin läppärin Windows 10 1903 versioon. Tämä auttoi jonkin verran sillä nopeudet nousivat heti operaation jälkeen testatessa Suomen nodessa n. 150-200megaan ja Ruotsin nodessa n. 200-300megaan. Paranivat siis huomattavasti vaikka Ruotsin node kulki edelleen nopeammin.

     

    Kokeilin seuraavana päivänä vielä uudestaan noin klo. 17:00 aikoihin iltapäivällä heti koneen avattuani. Tällä kertaa nopeudet suomesta olivat n. 100-140megaa ja ruotsista n. 120-150megaa.

     

    Ilman VPNää läppärini tosiaan saa vähän reilu 500megan nopeuksia, eli siinäkin jokin haraa vastaan. Ilmeisesti kone ei nopeampaan syystä tai toisesta kykene vaikka GigabitEthernet portti on käytössä. Pelikoneellani yhteys nimittäin toimii lähes sillä gigan nopeudella, silläkin VPN päällä nopeudet jäävät pääsääntöisesti alle 300megaan, ja Ruotsin node on usein se nopeampi. Läppärillä VPNn kanssa nopeudet tuntuvat silti jotenkin hitailta, kun usein jää lähes 400megaa uupuumaan.

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot