Miten siirtää lisenssi laitteesta toiseen monilaiteympäristössä

Nakkisormi
Nakkisormi Viestejä: 19 Explorer

Olen hankkinut uuden iPhonen ja luopumassa vanhasta. Miten saan sen lisenssin siirtymään uuteen? Epäonnistuin yrityksessäni ja jouduin ostamaan kuukauden lisenssin AppStoresta, ettei uusi laite jäisi täysin ilman suojaa. Minulla on viiden laitteen lisenssi, joka on vielä voimassa reilut 3 kuukautta.

 

Yleisarvosana lisenssien siirto-optiosta: KÖMPELÖ ja vaikea toteuttaa.

Viestejä yhteensä

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser
    @Nakkisormi

    Tämä tapaus on monimutkaisempaa matematiikkaa, johon en yritäkään vastata.
    Menee yli ymmärrykseni, mutta voit odottaa vastausta managereilta TAI otat yhteyttä
    F-Securen asiakaspalveluun.
    Avoinna ma-pe klo 8.00-18.00
    Puh. 09-2520 5050

    Näsäviisas
  • Nakkisormi
    Nakkisormi Viestejä: 19 Explorer

    Tarkoitukseni oli menetellä kuvaamallasi tavalla, mutta jotenkin mähläsin lisenssin peruutuksen vanhassa laitteessa, jolloin sen aktivointi uudessa ei onnistunut, kun lisenssikiintiö oli edelleen täysin käytössä. Jouduinkin ostamaan (väliaikaisesti/turhaan?) erillisen kuukauden lisenssin AppStoresta, jotta uusikaan laite ei olisi jäänyt ilman suojausta. Vanha laite on nollattu ja tyhjennetty ja jo uudella käyttäjällä. Uuteen laitteeseen erikseen ostamani kuukauden lisenssi on voimassa 05.11.2017 asti, johon mennessä toivon ongelmaani ratkaisun.

     

    Monilaitelisenssin siirto (peruutus) vaikuttaa hankalalta prosessilta eivätkä ohjeet ole tumpelon silmin kovin selkeät. Tarvetta siirtoihin esiintyy kuitenkin silloin tällöin, kun laitteita vaihdetaan uusiin, joten minun toivomukseni on, että F-Securessa kehitettäisiin tätä prosessia käyttäjäystävälliseksi.

  • Nakkisormi
    Nakkisormi Viestejä: 19 Explorer

    Sain vastauksen Tapsucca'lta ja ymmärrän sen perusteella, että joudun odottamaan 5/11 asti, jolloin väliaikaisratkaisuksi ostamani AppStore-lisenssi vanhenee.

     

    Sillä välin toivon teidän kehittävän yksikertaisen tavan siirtää tai peruuttaa jonkun laitteen Freedome-lisenssi uuteen laitteeseen siirtoa varten.

  • Nakkisormi
    Nakkisormi Viestejä: 19 Explorer

    No niin, nyt se Applelta ostamani kuukauden lisenssi on sitten vanhentunut ja kahdessa laitteessani (iPhone & iPad) Freedomen toiminta loppui. Lähdin palauttamaan niitä ohjeiden mukaan alkuperäisen monilaitelisenssin  piiriin, joka vielä on voimassa 9.2.2018 asti. Toisen laitteen (iPhone) kohdalla palautus onnistuikin alkuperäistä lisenssikoodia käyttäen eli senkin lisenssin voimassaoloaika on nyt alkuperäisen mittainen (siis 9.2.2018 asti). Toisen (iPad) kohdalla ihan sama aktivointimenettely ei sitten toiminutkaan, vaan sain Hups-kommentin "Olet jo käyttänyt tätä tunnusta tässä laitteessa" ja siihen aktivointi tyssäsi. Kommentti oli sinänsä oikea, sillä ennen tätä hässäkkää laitteessa ollut Freedome oli aktivoitu juuri tällä koodilla, kuten muutkin sen puittessa alunperin aktivoidut laitteet.

     

    Haluaisin kuitenkin tämänkin iPadin Freedomen piiriin, mutta miten? Viisi laitetta kattavan Freedome-lisenssini piirissä on tällä hetkellä enää neljä ja viides (mainittu iPad) siis pyrkii, mutta ei pääse.

     

    Mitä seyraavaksi. En ole kiinnostunut jatkamaan erillisten kuukausilisenssien uusimista.

     

  • Nakkisormi
    Nakkisormi Viestejä: 19 Explorer

    Olisi pitänyt aloittaa ongelman selvittely soittamalla suoraan asiakaspalveluun! Nyt sen tein ja kaikki taas hyvin. Todella tehokas ja nopea tapa - ystävällinen palvelu myös.

  • Am123
    Am123 Viestejä: 3 New Member

    Voin kertoa että tämä ei onnistu jos IPhone 5s ja ios 11.1. Freedome antaa syöttää tilauskoodin mutta sitten näyttöön tulee tekstiä koka on puristunut kapeaksi niin, että SIIRRÄ-painike näkyy vain puolittain. Jos sitä painaa, painike häviää mutta mitään ei tapahdu. Näyttö jää siihen tekstituutuun. En ole tämän takia saanut asennettua maksamaan Freedomea puhelimeeni, milloin korjaatte tämän vian? Kyseessä yhteensopivuusongelma?

  • Tapsucca
    Tapsucca Viestejä: 499 Former F-Secure Employee

    Hei @Am123 ja kiitos viestistäsi.

     

    Saisitteko otettua tuosta näkymästä kuvankaappauksen ja liitettyä sen tänne?

     

    Tänään on julkaistu myös iOS 11.2-versio, joten sen voisi kokeilla päivittää ja katsoa onko sillä vaikutusta?

  • Am123
    Am123 Viestejä: 3 New Member

    Hei, miten tähän liitetään kuva IPhonen kuvat-ohjelmasta? Sovelluksenne kysyy jotain hakemistopolkua?

  • Am123
    Am123 Viestejä: 3 New Member
  • Tapsucca
    Tapsucca Viestejä: 499 Former F-Secure Employee

    Hei @Am123 ja kiitos kuvankaappauksesta.

     

    Ongelma olikin jo kehitystiimimme tiedossa ja tullaan korjaamaan seuraavassa versiopäivityksessä.

  • Obitko
    Obitko Viestejä: 2 New Member

    Komppaan ja rohkaisen kehitystiimiä tosiaan perehtymään käyttöliittymän käytettävyyteen yleensäkin, tuotteissa SAFE ja Freedome.

     

    "Monilaitelisenssin siirto (peruutus) vaikuttaa hankalalta prosessilta eivätkä ohjeet ole tumpelon silmin kovin selkeät. Tarvetta siirtoihin esiintyy kuitenkin silloin tällöin, kun laitteita vaihdetaan uusiin, joten minun toivomukseni on, että F-Securessa kehitettäisiin tätä prosessia käyttäjäystävälliseksi."

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot