Henstandsperioder med FREEDOME-abonnementer

Når FREEDOME-abonnementet udløber, og du vil skifte til en anden abonnementsmulighed, er der scenarier, hvor en henstandsperiode forhindrer dig i at indtaste din nye abonnementskode til FREEDOME i produktet.

Scenarie 1: Skift fra F-Secure FREEDOME-abonnement fra Apple App Store til F-Secure FREEDOME- eller TOTAL-abonnement til flere platforme (kun iOS)

Længden på henstandsperioden afhænger af den oprindelige abonnementstype i Apple App Store:

Abonnementstype i Apple App Store Henstandsperiode
Abonnement med månedlig fornyelse 3 dage
Abonnement med årlig fornyelse 7 dage

I denne periode er du ikke i stand til at aktivere FREEDOME med din nye abonnementskode, før henstandsperioden er overstået. Men FREEDOME er fuldt funktionel, selvom det viser, at abonnementet er udløbet.

Note: Automatisk fornyelse af Apple App Store-abonnement skal manuelt annulleres fra Apple iTunes, når du skifter til F-Secure FREEDOME- eller TOTAL-abonnement til flere platforme. Abonnementet vil blive fornyet, hvis det ikke manuelt er blevet standset. Du kan finde flere oplysninger på Apples supportsider.

Scenarie 2: Skift fra F-Secure TOTAL-abonnement til F-Secure FREEDOME-abonnement

Når abonnementet på F-Secure TOTAL udløber, er der en 9-dages henstandsperiode, så du på normal vis kan forny abonnementet på F-Secure TOTAL. Under denne henstandsperiode er FREEDOME udløbet og kan ikke bruges, medmindre det stadig fornys som F-Secure TOTAL. Du er i stand til at skifte til og aktivere dit F-Secure FREEDOME-abonnement til flere platforme, når henstandsperioden er overstået.

Pricing & Product Info

For product info and pricing please go to the F-Secure product page

Versionshistorik
Ændring #
2 af 2
Sidste opdatering:
‎09-05-2018 11:00 AM
Opdateret af: