Freedomen yhteys katoaa satunnaisesti hetkeksi

Kasipallo
Kasipallo Viestejä: 3 New Member

Freedomen yhteys katkeaa satunnaisesti 1-5 minuutiksi, muutamia kertoja päivässä. Ohjelma ei ilmoita näistä katkeamisista mitenkään ja näyttää yhteyden olevan edelleen päällä, vaikka esim. nettiselaimet näyttävät ettei mitään internet-yhteyttä ole, eikä pingitkään kulje mihinkään päin internettiä ellen kytke Freedomea pois päältä tai odota 1-5 minuuttia kunnes VPN-yhteys alkaa taas toimimaan. Automaattinen killswitch ei ole ollut käytössä.

 

Olen käyttänyt Freedomea useamman vuoden samalla koneella ilman mitään ongelmia mutta tämä yhteyden satunnainen katoaminen on nyt jatkunut useita kuukausia. Omassa internet-yhteydessäni ei pitäisi olla mitään vikaa sillä muut laitteeni joihin Freedomea ei ole asennettu toimii yhteydet 24/7 katkeamatta, eikä moista ongelmaa tälläkään koneella ilmeenny silloin kun Freedome ei ole päällä.

 

Freedome on päivitetty, poistettu ja asennettu uudelleen useita kertoja, ei ole auttanut. Olen kokeillut useita sijainteja mutta ennemmin tai myöhemmin yhteys kuitenkin katoaa. Logitiedostoja nopeasti silmäilemällä en mitään järkeviä selityksiä itse löytänyt. Käyttöjärjestelmä Windows 10.

 

Viestejä yhteensä

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser
    @Kasipallo

    Voisitko testata Freedomen killswitch-ominaisuutta? Sen pitäisi automaattisesti estää Internet-käyttö, silloin kun VPN-yhteydessä on häiriö.
    Lisätietoja oheisesta linkistä, katso kohdasta Windows.
    https://community.f-secure.com/t5/F-Secure/Killswitch-functionality-in-F/ta-p/110707
    Näsäviisas
  • Kasipallo
    Kasipallo Viestejä: 3 New Member

    En näe miksi killswitchin laittaminen päälle varsinkaan parantaisi tilannetta mitenkään mutta laitoin silti päälle parin päivän ajaksi ja kuten arvelin, yhteys kuoli edelleen täysin 1-5 minuutiksi useita kertoja päivässä.

     

    Killswitch päällä tai ei, normaali internet-yhteys EI palaudu tuon 1-5 minuutin hiljaiselon aikana (ellen manuaalisesti kytke Freedomen suojausta pois päältä tai sulje Freedomea) ja Freedome itse näyttää että VPN-yhteys on päällä eikä esim. uudelleenyhdistämässä, eikä tule mitään ilmoitusta että yhteydessä olisi ongelmia.

     

     

     

    ..kuinka ollakaan, tätä viestiäkin kirjoittaessa yhteys kuoli kerran. Smiley LOL

     

    freedomee.png

     

  • JOnes
    JOnes Viestejä: 411 Rock Star

    Freedomen "ominaisuuksiin" kuuluu,ettei se juurikaan oletusarvoisesti lokita tai suuremmin informoi jos yhteydessä on ongelmia joten juurisyyn selvittely voi olla usein työlästä.(tekoälyä odotellessa)

    Yksi syy saattaa olla että laitteessa on useita interfaceja(kaapeli/ethernet,wifi) joiden tila vaihtelee syystä tai toisesta ja freedome pätkii etsiessään aktiiviinterfacea.Esim. pc:llä kaapeli ethernet käytössä ja samaan aikaan wifi-interface "soutaa" ylös/alas.. 

  • Kasipallo
    Kasipallo Viestejä: 3 New Member

    Ei käynyt itsellä mielessä ja kuulosti kokeilemisen arvoiselta idealta niin kytkin kaikki muut interfacet pois päältä paitsi Ethernetin ja "FreedomeVPNConnection". Eipä valitettavasti auttanut, yhteys katkesi parikin kertaa viime tunnin aikana.

  • JOnes
    JOnes Viestejä: 411 Rock Star

    No voihan.Seuraava steppi lienee ajaa yhteyden katkeamisen jälkeen F-Secure Support Tool ja lähettää diagnostiikat F-Secure tukeen,edellyttää tiketin avausta asiakaspalvelupuolelta:

     

    https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/support#sort=relevancy

     

     

     

     

     

  • Purchi
    Purchi Viestejä: 190 Former F-Secure Employee

    Hei @Kasipallo !

     

    Kuten JOnes tuossa mainitsikin, olisi seuraavaksi hyvä jos voisit olla yhteydessä tukeemme joko puhelimitse tai chat-tuen kautta jatkoselvitystä varten.

     

    Löydät yhteystiedot täältä:

    https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/support

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot