Freedome iPad pyytää Freedome-tilin tunnusta, vaan kun ei ole

DoeJohn
DoeJohn Viestejä: 3 Observer

Ipadille on asennettu ja aktivoitu omilla F-Secure TOTAL-tunnuksilla Freedome. Kun yritän laittaa suojauksen päälle, väittää sovellus kuitenkin, että "Tilaus on vanhentunut" ja kehottaa, että "Osta nyt". Maksamani F-Secure TOTAL -paketti on kuitenkin voimassa 8.12.2019 saakka, kuten samalla koneella MyF-secureen kirjautuneena voin nähdä.

 

No, ei tässä muu sitten auta. Klikkaan tuota "Osta nyt" -painiketta. Koska olen kuitenkin tuotteen jo maksanut, en halua maksaa siitä uudelleen. Niinpä valitsen vaihtoehdon "Ostitko jo useita käyttöympäristöjä kattavan tilauksen?" (Joo ostin, miksei Freedome tätä tiedä, vaikka samalla koneella on F-Secure SAFE käynnissä ja suojaamassa laitetta???).

 

No niin. Sitten tulee esiin vain pieni ikkuna otsikolla Aktivoi tilisi, kehote Kirjoita Freedome-tilin tunnus ja tyhjä kenttä sekä Aktivoi-painike.

 

Mikä on tuo Freedome-tilin tunnus? Jossain toisessa samaa asiaa käsittelleessä vastauksessa kerrottiin, että kysessä on oston yhteydessä Cleverbridgeltä toimitettu aktivointikoodi tms. (miksei näissä voi käyttää samaa nimeä tuolle tarvittavalle tiedolle).

 

No niin, sitten tutkimaan oston yhteydessä tulleita vahvistusposteja. Ei niin mitään tietoa mistää Freedome-aktivointikoodista tai muusta vastaavasta. Ainoa viite Freedomeen on, että oston vahvistuksessa kerrotaan paitsi linkki Freedomen lataamiseen, seuraava ohje "Kun asennus on valmis, sinua pyydetään kirjautumaan My F-Secure -tilitiedoilla. " Ei mitään muuta. No mun F-Secure -tilitiedot ovat sähköposti + salasana. Ei kelpaa tuohon aktivointiin.

 

Sovelluskaupoista ostettujen sovellusten aktivointi on kyllä nykymaailmassa jo niin vanha juttu, että tuntää täysin käsittämättömältä F-Securen sekoilu tässä. Kun päälle sitten lisätään surkeasti toimiva asiakaspavelu (suomalaiselle softalle ei saa edes suomenkielistä tukea muuten kuin arkisin, vaikka kyseessä on tietoturvaan liittyv maksullinen tuote, jolle pitäisi olla ehdottomasti 24/7 -tuki omalla kielellä).

 

Hyppönen taitaa olla niin keskittynyt toimimaan valtakunnallisena päivystävänä tietoturva-asiantuntijana, että on päässyt pahasti unohtumaan se tosiasia, että maksullisen palvelun ympärille täytyisi rakentaa myös toimiva palveluympäristö. Vähän alkaa tulla tunne, että onkohan koko tämä F-Secure TOTAL muutenkin samaa schaibaa kuin palvelutkin...

Viestejä yhteensä

  • DoeJohn
    DoeJohn Viestejä: 3 Observer

    Moi!

     

    Kiitos, tämä selvisikin jo tuen kanssa. Tuo linkki ”Ostitko jo useita...” on vaan kovin hämäävä, kun vastaa täysin sitä tiilannetta, joka mulla on. Case closed Smiley Happy

  • DoeJohn
    DoeJohn Viestejä: 3 Observer

    ...tai itse asiassa se, mikä tässä prosessissa pahiten hämää, on että Freedomen kirjautuminen löytyy vasta Osta nyt -linkin takaa. Ja vaikka samalla laitteella on jo kirjautuneena F-Secure SAFE, ei Freedome osaa ymmärtää, että ollaan jo kirjauduttu. Tunnukset on kuitenkin samat.

  • Mike1976
    Mike1976 Viestejä: 1 New Member

    Kannattaisiko ohjeisiin lisätä, että kirjautuminen löytyy Osta nyt -linkin takaa. Ei kukaan tuotteen jo ostanut mene ensisijaisesti klikkaamaan / etsimään Osta nyt -linkkiä. 

    Aivan samat kokemukset kuin monella muullakin täällä kirjoittaneella, että aivan käsittämättömän sekava/vanhanaikainen koko verkkokauppanne sekä tilaus- ja asennusprosessit, varsinkin jos on aiempia tilauksia takana ja useampi laite käytössä.

    "Normaalissa" verkkokaupassa asiakas saa valita vapaasti haluamansa tuotteet (ilman poistoja, uusien tunnusten luomista yms), maksaa ne ja saa selkeän tilausvahvistuksen tarvittavine aktivointikoodeineen. Toisin siis kuin F-Securella.

    Harmi vain, kun hyvät tuotteet on pilattu heikoilla verkkokaupalla ja asennuksilla ja kovin sekavalla ja jäykällä tuella. Luulisi, että olisi ymmärretty, että pelkkä hyvä tuote ei ole riittävä sille että myyntiä saisi todella muualtakin kuin Suomesta.

  • 13jmo
    13jmo Viestejä: 1 New Member

    Tuon ohjeen voisi tehdä selväksi tilauksessa.

  • Oo2
    Oo2 Viestejä: 1 New Member

    Megakomppaus myös multa. Aivan käsittämättömän vaikeaa aktivoida multipack tilausta eri laitteille.

     

    Eikös nyt joku vois oikeasti miettiä ja testauttaa-- bisse ja dinneripalkalla voin tulla crashaan teidän betan... Jos päälle lupaatte korjata myös!

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot