--//-- (yhteyttä palvelimeen ei saada, katkaistaanpa nettinaru varmuuden vuoksi)

tmuhonen
tmuhonen Viestejä: 21 Explorer

Ajattelin aloittaa uuden aiheen Sensen näytössä näkyvällä --//-- koodilla, koska se on vilkkunut parina-kolmena viime aamuna merkkinä siitä, että purkki ei saa yhteyttä estolistat jakavaan palvelimeen ja yhteys on samalla poikki.
Lokin mukaan purkin viimeinen ohjelmapäivitys oli kesäkuussa, joten toimimattomuus ei varmaankaan johdu koneen järjestelmäpäivityksestä.

Onko palvelinpäässä sitten jotakin vikaa? Hyökkäys? Kapasiteettiongelmia?
Olen saanut tilanteen korjattua buuttaamalla laitteen, mutta vituttaahan se. Purkki ja palvelu ovat kuitenkin toimineet kuukaustolkulla ongelmitta.
Oman järkeilyni mukaan palvelinyhteyden katkeamisen ei tulisi heti johtaa kaikkien yhteyksien katkeamiseen, vaan purkki pyörittäisi yhteyksiä jonkin aikaa ihan omin neuvoinkin.
Mutta mistä siis --//-- koodin ilmestyminen piimäpurkin kylkeen viime päivinä oikein johtuu.

 

Tero

Viestejä yhteensä

  • Siis onko sense suoraan yhteydessä internettiin?

    Ja sensen firmware päivityksiä on kyllä tullut useampiakin sitten kesäkuun, viimeisin tänääm aamuyöllä.

  • tmuhonen
    tmuhonen Viestejä: 21 Explorer

    Ainakaan Sensen oma loki ei kerro ohjelmistopäivityksistä 28.7. jälkeen. Olenkin sitä vähän ihmetellyt.
    Ja nettiyhteys: 100/10 VDSL pääte, jossa Sense on ollut kiinni ethernet -kaapelilla.
    Toiminut elokuusta kuin ihmisen mieli, nyt alkoi pätkiä. 
    Ja se Zyxell on toiminut koko ajan. Pikku purkki piirtää viivaa jatkuvasti Grafanaan, joten toki huomaisin jos yhteys tai Z olisi ollut nurin.

  • Kokeile toiseen kytkeä sense toiseen porttiin siinä. Tai bootata se modeemi. Tai resetoida se. Onko modeemi bridge modessa tai onko se portti johon kytket sensen, jos ei niin laita.

  • tmuhonen
    tmuhonen Viestejä: 21 Explorer

    Voihan tuota koittaa. Yhteys LAN -porttiin ei modeemin merkkivalon mukaan ole koskaan ollut oikein kunnossa (keltainen jatkuvasti ja tasaisesti vilkkuva valo, kun sen pitäisi olla kiinteä vihreä tai keltainen). Piuhaa on vaihdettu ja porttia on vaihdettu, mutta tilanne ei muutu.

    Oma analyysini kyllä on, että jos toimivassa järjestelmässä mitään ei muutetan, niin kyllä vika on siinä purkissa, joka ei toimi, ei siinä, joka toimii.
    Odotellaan ja katsellaan. Lievästi harmittaa, että menin joku kuukaisi sitten kehumaan SENSEä valmiiksi tuotteeksi.

  • No tuota, sense vaatii tässä tapauksessa että myös se modeemi boxi toimii moitteetta, jotta sensekin voi toimia.

    Jos se modeemi vielä sattuu olemaan vanha, halpa tai/ja operaattorin liittymän mukana tarjoama, niin vika voi todellakin olla myös siinä.

    Erityisesti varmistaisin tuon bridged/siltauksen laitoin, jolloin se modeemi ei ota reititykseen kantaan ollenkaan ja sense saa suoraan julkisen ip:n ym.

  • tmuhonen
    tmuhonen Viestejä: 21 Explorer

    Mä kirjoittelen Zyxelin palstalle (tai Elisan) VDSL -modeemia koskevista ongelmistani. SENSE on käsittääkseni kotikäyttöön ja kotikäyttäjille tarkoitettu laite, joten on aika kohtuutonta, että he vaihtaisivat toimivia verkkopäätelaitteitaan uusiin ja muuttaisivat yhteyttään sillatuiksi yhteyksiksi, jolloin yhteydestä maksettava hinta oman kokemukseni mukaan monikertaistuisi.
    Eli jos SENSEä koskevia ohjeita ei tule, niin lopetetaanpa tämä lätinä tähän.
    Sensen iPadilla luettava loki ei edelleenkään kirjaa heinäkuun jälkeisiä ohjelmistopäivityksiä, eikä torjuttuja uhkia.

  • Pelkästään senseä koskevat ohjeet eivät riitä koska sinulla on sensen edessä toinen laite hoitamassa modeemin roolia, jota sense hoitaisi myös jos sinulla olisi kuituyhteys.

    Lähtisin edelleen siitä, että resetoit zyxelin ja laitat sen siltaavaksi ja sen jälkeen käynnistä sense uusiksi. Jos ei lähde päivittämään senseä, niin sitten hard resetoi myös sensekin.

     

    Joka tapauksessa suosittelen myös olemaan yhteydessä suoraan F-Securen tukeen arkipäivänä soittamalla tai chatin kautta, koska tämä foorumi ei ole virallinen tukikanava.

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Hei @tmuhonen!

    Kannattaa tosiaan kokeilla noita @FormerMember:n ehdottamia konsteja, ja mikäli ongelma jatkuu, olethan yhteydessä asiakastukeen puhelimitse tai chatin kautta.

  • tmuhonen
    tmuhonen Viestejä: 21 Explorer

    Muutin yhteyden sillatuksi eilen. Palautin samalla piimäpurkin asetukset tehdasasetuksiksi. Purkki päivitti käyttöjärjestelmänsä.
    Yhteys on katkennut vajaan vuorokauden aikana kolme kertaa tilaan --//--, josta se ei buuttaamatta nouse.
    Olen yhteydessä chattiin, en saadakseni lisäohjeita - kiitos vaan - vaan palauttaakseni käyttökelvottoman tuotteen.
    Vähän harmittaa, kun menin suosittelemaan tuotetta Stadin digineuvojille. Täytyypä kertoa myös viimeiset kokemukseni laitteesta.

  • emf
    emf Viestejä: 6 New Member

    On ollut samaa ongelmaa sen jälkeen kun vaihdoin modeemia Sensen edessä. Sensen nettiyhteys pätkii ja nousee ilman buuttausta välillä. Pätkiminen poistuu kun buuttasi modeemin (ei Senseä). Modeemi on siltaavassa tilassa ja pätkii siitä huolimatta.

     

    Vikaa on siis todennäköisesti muuallakin kuin Sensessä.

Tämä keskustelu on suljettu.