Sensen suorituskykyongelmat

Aspirant

Sensen suorituskykyongelmat

Terve!

 

Onko muilla isoja suorituskyky- ja toimintaongelmia Sensellä? Liittymäni on 100/10Mbit kuituyhteys. Sense on suoraan kiinni netissä. Istun kahden metrin päässä Sensestä wlanissa. Lataukset ovat tuskaisen hitaita. Skype-yhteydet pätkivät jatkuvasti. Sivulataukset tökkivät miten sattuu. Kaapelikytkentään siirtyminen ei ole optio Sensen sijaitessa atk-kaapissa talon kiinteän kaapeloinnin takia.

 

Testasin liittymäni vaihtamalla Sensen tilalle takaisin vanhan  Merakin muurin ja kaikki ongelmat poistuivat. Eli hidastelun kohde on selvä.  Samasta sijainnista latausnopeus muuttui 20-80kbit/s -> 500-1500kbits/s.

 

Teen etätöitä kotona 5pv/vko, joten jos tuohon ei korjausta löydy niin ikkunasta mokoma lentää. Haluaisin uskoa Senseen, mutta juuri nyt usko on kovilla. Kolme omistusviikkoa ovat olleet pelkkää taistelua katoilevan hallinnan ja katkeilevien työskype-istuntojen kanssa.

 

 

 

Nyt haluan kuulla, mitä F-Secure tarjoaa ratkaisuksi! 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
FormerMember
Not applicable

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Onko zyxel bridge modesaa ja varmaankin nopeuksia mittailet johdon kanssa etkä langattomasti?

Kokeile vaihtaa vielä dns 1.1.1.1 niin ei ainakaan siitä jää mikään kiinni.

View solution in original post

11 REPLIES 11
Highlighted
Former F-Secure Employee

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Todennäköisesti performanssiongelmanne johtuvat WIFI-taajuuksien ruuhkasta. SENSEn itsensä tarjoaman verkon käyttämiä kanavia voi vaihtaa SENSE-sovelluksesta.

 

Liittäkää laitteenne SENSEn tarjoamaan 5GHz verkkoon ja kokeilkaa vaihtaa käytettyä wifi-kanavaa sovelluksesta.

 

Aspirant

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Terve!

 

Viitosella ovat jo ja ei, ei ole ruuhkaa juuri kummallakaan taajuusalueella (rauhallinen rivarialue). Varsinkin viiden gigan alue on lähes tyhjä (tarkistettu InSSIDerilla). Kanavan vaihtoa olen kokeillut tuloksetta.

 

Hyvä uutinen on se, että suorituskyky parani, kun disabloin Freedomen. Huono uutinen on se, että Freedome on disabloitu! Skype-ongelma painaa päälle edelleen pahiten.  

FormerMember
Not applicable

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Meraki on yritysluokan tuote, toisin kuin Sense. Sense on kuitenkin tukiasema, jonka on tarkoitus heittää wlan verkkoa, joten sitä ei ole tarkoitettu laitettavaksi kaappiin vaan avoimeen ympäristöön.

Yksi tapa korjata asiaa:

Kytket sensen kahteen seinäporttiin, toinen sensen Wan porttiin ja toinen Lan porttiin.

Kaapissa kytket wan portista siihe mistä netti tulee sinne ja lan portin perään laitat kytkimen, josta jaat netin talon muihin seinäportteihin.

Aspirant

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Terve!

 

Korjataan vielä: kaappi on avokaappi. Ei sellainen peltiloota, mitä nykytaloihin laitetaan. Ja tuo Merakin Z1 on ihan soho-laite, kotiin ja pikkutoimistoille. Ei kovinkaan hardcore!

 

Kuten kerroin, suorituskykyongelma likimain poistui Freedomen disabloimalla (outo ratkaisu), mutta Skypen ongelmat ovat ja pysyvät. Ja näitä näyttää olevan muillakin täällä foorumilla. Samalla työasemalla kyseistä ongelmaa ei ilmene missään muussa verkossa. Voin laittaa työaseman Merakin sijaan Huawei mobiilireitittimen taakse ja toimii kuin Buick. Mutta Sensen takana Skype katkoo liki tauotta.  

 

"Palvelinyhteyttä rajoitettu" "Yhteys palvelimeen korjattu".

 

Istunnot katkeilevat, mikä näkyy asiakkaille huonona toimivuutena. Kyllä tuohon Sensen hintaluokkaan voi kuitenkin odottaa sen toimivan edes pikkutoimistossa. Olen työskennellyt verkkolaitteiden kanssa 25 vuotta, josta suurimman osan ajasta langattomien parissa, joten tiedän kyllä miten ko. laitteiden pitää toimia.


Loppukaneettina.  Haluan uskoa, että Sense on meille kotiin ja kotitoimistoon sopiva laite. Enhän muuten olisi sitä hommannut! Haluan myös uskoa, että tuolle skype-ongelmalle löytyy ratkaisu. Se ei ole Sensen siirtely asunnossa nurkasta toiseen.

 

P.

 

 

Scholar

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Olen odattanut korjausta tuohon skype hommaan elokuusta asti. Siitä oli hetki keskustelua täällä, mutta ei korjauksia ole näkynyt. Kotona saa rauhassa tehdä töitä kun skype on kii Smiley Happy.

 

Nyt uusin ominaisuus on upload nopeuden tippuminen kymmenes osaan siitä mitä ilman. Asetusten muuttaminen sensen asetuksista ei muuta tilannetta.

 

Kun tuo vuoden tilaus menee umpeen, niin on aika kallis 9,90€/kk pelkkää kellon roolia toimittamaan.

Former F-Secure Employee

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Hei @TuukkaT ja kiitos viestistäsi.

 

Pyytäisin teitä olemaan yhteydessä suoraan tukeemme asian selvittämiseksi perusteellisesti, kiitos:

 

https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/contact-support

Ystävällisin terveisin/Best Regards, Tapsucca
Saitko apua? Kiitä vastauksen antajaa tykkäämällä vastauksesta.

Ratkesiko ongelmasi? Paina "Hyväksy ratkaisuksi" niin muutkin saavat tietää.Has somebody helped you? Say thanks by giving likes.

Has your issue been solved? Mark the post using "Accept As Solution" button to let others know.
Scholar

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Vaihdoin SENSEen kun kotona alkaa olla aika paljon nettiin liitettyjä laitteita, joiden tietoturvan halusin varmistaa. Liittymä on Telian gigabitin valokuitu, josta ZyXEL NB6515 -reitittimellä on saanut yleensä noin 850 Mbps nopeuksia. Ihan samassa verkossa SENSEllä saa korkeintaan 540 Mbps. Hyvä nopeushan tuokin on, mutta ihmetyttää miksi SENSE on kolmanneksen hitaampi, vaikka sen pitäisi pystyä gigan nopeuteen.

FormerMember
Not applicable

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Kokeile ottaa kaikki suojaustoiminnot pois päältä, mikä nopeus on silloin?

 

Scholar

Re: Sensen suorituskykyongelmat

Suojausten poistaminen ei tunnu vaikuttavan nopeuteen.