Sense toimii miten sattuu

TohtoriTuho
TohtoriTuho Viestejä: 4 New Member

N.1kk sitten sense lakkasi toimimasta muutamaksi päiväksi. Ei saanut wifillä yhteyttä seinän takana 3 metrin päässä olevaan kaapelimodeemiin. Tämän jälkeen sai yhteyden mutta yhteys on todella epästabiili. Välillä ei saa yhteyttä ja välillä toimii moitteettomasti. Olen kerran resetoinut laitteen siinä toivossa että auttaisi mutta ei. Nyt sitten yöllä laitteen kello seonnut ja ajan alla sivuilta tulee viivat jotka kohtaavat keskellä ja keskelle tulee kaksi pystyviivaa. Tämä jatkuu uudelleen ja uudelleen. Mistä kyse? Ja mitä tehdä kun yhtäkkiä muuttunut toimimaan miten sattuu? Sitä ennen toimi moitteettomasti. Ja koska laite toimii wifillä niin haluan sitä niin käyttää. Puhelin ottaa yhteyden kaapelimodeemiin wifillä 20m. päästä usean seinän läpi samoin kun sensen vieressä oleva televisio, joten ongelmaa ei kaapelimodeemin päässä ole. Miten toimin? Mikä auttaa? Onko nyt joku sunnuntaikappale sattunut minulle? Ajattelin viikonloppuna vielä uutta hard resetiä tehdä mutta epäilen ettei auta...

Viestejä yhteensä

  • Jos ongelma aiheutuu myös johdon kanssa eli kun sense on johdolla kiinni kaapelimodeemissa, niin todennäköisesti laitteessa on vikaa.

    Kokeilisin resetoida molemmat laitteet ja testa johdon kanssa.

    Riippuen tuloksista, niin sitten vain yhteyttä fsecureen chatin tai puhelimen kautta.

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Hei,

     

    Pahoittelut ongelmasta,

     

    SENSE-laitteesi ohjelmisto päivittyi ke-to yönä, animaatio kellon alla on uusi ominaisuus joka ilmaisee että SENSEllä ei ole internet-yhteyttä. Jostain syystä SENSE ei saa yhteyttä WIFIin jota se käyttää internet-yhteyden muodostamiseen. Ei ole ilmiselvää miksi näin tapahtuu.

     

    Jos WIFI tuntuu epävakaalta, voi olla että käytetyllä WIFI kanavalla on ruuhkaa. Voit kokeilla vaihtaa WIFIn käyttämiä kanavia SENSE-sovelluksella. Jos käytät WIFIä SENSE-reitittimen internet-yhteyteen, 2.4ghz kanavan vaihtaminen täytyy tehdä reitittimestä johon SENSE on yhteydessä.

     

    Jos kanavan vaihtamisesta ei ole apua, kokeile käyttää SENSEstä sähköt pois ja käynnistä se uudelleen. Jos yhteys ei vieläkään muodostu voi olla tarpeen tehdä soft-reset (reset nappia 15sek pohjassa ja päästä irti, ruudulle tulee rST, laite käynnistyy uudelleen ja palaa alkutilaan) ja asentaa SENSE uudelleen. Jos käytät uudelleenasennuksessa samaa SSIDta ja salasanaa, kaikki kotisi laitteet liittyvät takaisin SENSEen automaattisesti.

     

     

    Terveisin:

    Simo / SENSE QA Lead

Tämä keskustelu on suljettu.