IKEA.com sisältöä blokataan

MrMasa
MrMasa Viestejä: 1 New Member

Ihmettelin kun IKEA.com sivustot näyttivät jotenkin pari päivää sitten kymmenen vuotta vanhoilta. Ajattelin, että heillä hetkellisiä haasteita :) No nyt paljastuikin, että F-Securen SENSE blokkaa joitakin latauksia (javascript kirjastoja), minkä vuoksi sivusto muuttuu staattiseksi, eikä mm. saatavuuksia pysty katsomaan. Sama ongelma on mm. ticketmaster.com (Lippupalvelun) kanssa eli ei saa lippuja varattua, koska jotain blokataan.

 

Mistä käyttäjä voisi tietää minkä vuoksi joku on blokattu? Onko se tietoturva vai yksityisyys, mikä on arvioitu vaarantuvan?

 

IKEA testi url: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40204745/

Ticketmaster testi url: https://www.ticketmaster.fi/event/jokerit-amur-habarovsk-lippuja/207411

Viestejä yhteensä

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser
    @MrMasa

    En itse käytä SENSEÄ, mutta testasin mainitsemiasi Ikean ja Ticketmasterin nettisivuja F-Securen Safe Browser-selaimella.
    Kun laitoin asetuksista Javascriptin pois, Ikean nettisivut sekosivat näytöllä > ei toimi kunnolla. Javascriptin kanssa ok.
    Ticketmasterin kanssa ilmeni ongelmia myös, mm. varausten valinta hävisi ilman Javascriptiä.
    Jotkut nettisivut vaativat toimiakseen täydellisesti Javascriptin käyttöä.
    Tuttu juttu, ei mitään uutta meikäläiselle.
    Mutta miksi SENSE blokkaa em:t, siihen voisi joku sovelluksen tuntija vastailla.

    Näsäviisas

  • @MrMasa

     

    Tässä on vähän samanlaisia piirteitä, kun minulla on Wordpress.com:n työpöytä sovelluksen kanssa. Käytä Sensestä Tracking protectionia pois päältä ja päivitä sivusto, niin toimii ja laita Tracking protection uudelleen päälle... toimii edelleen kunnes poistaa selaus historian.

    Eli jotain se sivusto yrittää seurata ja kerran kun saa yhteyden, niin sen jälkeen toimii. Tämä on vain arvailua.

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Ikean sivusto sisältää valtavasti trackingia ja sen suodattaminen vaikuttaa sivuston toimivuuteen varmasti. Ainoa work-around on sammuttaa tracking protection ikean sivustoilla asioimiseksi.

     

    Valitettavasti verkkotasolla yksittäisen sivun trackingin kontrolloiminen on haastavaa koska emme pysty tietämään mistä täsmälleen pyynnöt tracking-sivustoille tulevat (puuttuu siis konteksti että olet Ikean sivuilla). Tulevaisuudessa tarkoitus on parantaa trackingin hallintaa käyttäjäystävällisemmäksi.

     

    Terveisin:

    Simo / SENSE QA Lead

Tämä keskustelu on suljettu.