Connections form Arlo not permanently online

Highlighted
Aspirant

Re: Connections form Arlo not permanently online

I'll try a complete reset.

Aspirant

Re: Connections form Arlo not permanently online

Dear Simo,

I tried a reset of my basis station with a reconnect of all cams. 

Now it seems to work with no temporary internet disconnect. 

 

The reason for that behavior I still don´t understand.

 

Thx for your support !

Aspirant

Re: Connections form Arlo not permanently online

sorry, I have to cancel my last message. It is still the same :-(

Former F-Secure Employee

Re: Connections form Arlo not permanently online

I'm still unable to reproduce the issue, our Arlo's work fine. I'll move them to a different environment and see what happens there when I have the time.

 

@Spacemaster There's a way to get a basic diagnostic log from SENSE by browsing to http://sense.router/diag.log (or http://192.168.71.1/diag.log assuming default SENSE ip address is in place), but please do not paste it here as it may contain things like your public IP address.

 

Right after the connection drops from Arlo, try getting that log and send the file through sense-feedback( at )f-secure.com. You can reference this discussion so I'll know it's you. I can take a quick look if there's something obvious in visible the log (like the ethernet interface dropping for some reason). Also let me know which ethernet port is Arlo using from the back of the router (they are numbered) in your e-mail.

 

There's an auto-reply from that address and I won't be answering there directly, but I'll report my findings here.

 

Best Regards:

Simo / SENSE QA Lead

Former F-Secure Employee

Re: Connections form Arlo not permanently online

I got your log and took a look, there are some observations there:

 

Topmost LAN port (marked 3) the connection keeps going up and down quite frequently (the number on the row denotes time in seconds). Is the Arlo connected to that one?

 

[547979.590000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[548013.630000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[548032.670000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[548033.670000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[598346.430000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[598353.440000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[598354.460000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[598356.470000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[598376.520000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[598377.530000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[598795.850000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[598797.860000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[598798.870000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[598799.890000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[598819.920000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[598821.930000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[601586.900000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[604898.260000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[604917.290000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[604918.300000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[605631.880000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[605638.910000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[605659.920000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[605661.930000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP
[605837.040000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link DOWN
[605940.120000] RTL: Link Status Changed - Port0 Link UP

 

It can be perfectly normal behavior for whatever device is connected to that port if it's a device that goes to sleep / turns off, but then again it could be a defective cable or something else. Or have you manually been connecting / disconnecting something from there?

 

Have you still tried rebooting SENSE or resetting and re-installing SENSE and see if that helps the issue (just in case there's some issue we have not yet been able to discover)?

Supporter

Re: Connections form Arlo not permanently online

I just purchased a Sense and my Arlo Pro base station is also frequently disconnecting from the network.  No problems when connecting to my old router through the same modem (TP-Link Archer CR700 using Spectrum/Time Warner internet).

Scholar

Re: Connections form Arlo not permanently online

Dear All,

I was able to keep both normal base station with wireless cameras and Arlo Q online by turning off the SENSE Protection. I didn't found any other way. I have to keep trouble shooting after my holiday.

 

This is pretty annoying since Arlo system is essential part of my smart home installation and SENSE firewall is there to protect all of my devices.

 

Is there possibility to shut down SENSE protection on specific devices not all of them at once?

 

Aspirant

Re: Connections form Arlo not permanently online

Yes, Arlo is connected to port 3.

I´ll try a new cable and get back to you.

Aspirant

Re: Connections form Arlo not permanently online

Found another cable. It is still the same, also in logfile.

FormerMember
Not applicable

Re: Connections form Arlo not permanently online

Try a cable from a working device and connect the arlo to a port which has different device but a working one connected, as in switch ports on the sense and also the cables.

Also try reseting the sense to factory settings and also reset the arlo device, do not configure anything that is not necessary to see if it works, as in no specific configurations that are not really needed in order to see if it just works after resets.