Uusi suojautumiskeino verkon haittoja vastaan

Kummastelija
Kummastelija Viestejä: 37 Contributor

Olisiko mahdollista vähän jatkokehittää SAFE:ssa olevaan verkko-osoitteiden whitelist/blaclist -toimintoa.

 

Eli sellainen että olisi mahdollista blacklistata kaikki osoitteet ja sitten whitelistata vain ne, jotka haluaa. Toiminnon ei tarvitsisi olla automaattisesti käytössä kaikilla, vaan valinnainen. Käyttöä helpottaisi jos fsec tarjoaisi oletussääntöinä esimerkiksi yleisimpien käyttöjärjestelmien yms. päivititysten, internet-aika serverien yms. osoitteet whitelistattuna, sekä pienen monitorin/loggerin, jolla voisi kerätä ne osoitteet jossa käynyt, niin näkisi mitä hyväksyä ja mitä kieltää. Jos tämän saisi vielä tallennettua MyFsecureen niin että lista päivittyisi pilvestä kaikille käyttäjän koneille, niin olisi vielä parempi.

 

Samoin voisi olla uMatrixin kaltainen skriptiblokkeri, joka oletuksena sallisi vain 1.party skriptit ja mahdollistaisi itse tehtyjen muutosten päivittämisen koneiden välillä niin ikään esim. MyFsecuren kautta kaikkien koneiden välillä. Toimintaa tehostaisi, jos Fsecure myös ylläpitäisi omaa listaansa niistä sivustoista, joiden 1.party skriptit on jo haitallisiksi havaittu.

 

Haittaohjelmat ovat yhä enemmän muuta kuin perinteisiä viruksia tai matoja, joten olisi hyvä kehittyä kehityksen mukana.

Viestejä yhteensä

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Hei @Kummastelija

     

    Kiitos ehdotuksesta ja mielenkiinnosa Safe kohtaan! Safessa Browsing Protection ominaisuus ja sen hyödyntämä Security Cloud teknologia vastaa pitkälti kuvailemassi. Toisaalta tuo konsoli ja lähestyminen jossa käyttäjä itse voi hyväksyä sivuja on uusi. Laitan toiveen eteenpäin Safen kehittäjille.

     

    Kiitos vielä ehdotuksesta!

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot