Sisällönsuodatus estää Fortniten pelaamisen

Kibosh
Kibosh Viestejä: 4 New Member

Hei,

 

asensin poikani uuteen tietokoneeseen F-Secure SAFEn ja laitoin sisällönsuodatuksen blokkaamaan aikuisten sisällön, huumeet, yms. Tämän jälkeen poikani ei pystynyt enää pelaamaan Fortnite peliä (jonka ikäraja on K12, ja poikani on 13 ja ikäprofiili F-Securessa 13-16) eikä myöskään katsomaan YouTubesta Fortnite videoita. Mistä tämä johtuu? Esim. Overwatch peli kyllä toimii. Fortnite alkoi toimia kun otin sisällönsuodatuksen pois päältä. Miksi sisällönsuodatus blokkaa Fortnite pelin toiminnan (ei saa yhteyttä serveriin)?

Viestejä yhteensä

  • Kibosh
    Kibosh Viestejä: 4 New Member

    Hei,

     

    kiitos tiedosta. Kokeilin yksitellen poistaa suodatettavia kohtia ja millään ei toiminut. Ei edes vaikka poistin kaikki valinnat mutta itse suodatus oli päällä niin silti blokkasi. Vasta kun poistin sisällönsuodatuksen kokonaan käytöstä pojalla niin peli alkoi toimia.

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Hei jälleen!

     

    Laboratoriomme pelaajat selvittelivät tuota Fortnite asiaa ja huomaivat että peli ottaa yhteyden palvelimeen joka muodostaa joukkueet eri nettipelaajista pelin sisällä. Palvelimen osoitteen nimessä mainitaan "Matchmaking" joka laukaisee treffipalvelut suodattimen perhesäännöissä.

     

    Tuo osoite on nyt whitelistattu laboratoriomme toimesta, eli Fortniten pitäisi toimia vaikka perhessäännöt ovat päällä. Vaihtoehtoisesti voi ottaa tuon treffipalveluiden suodatuksen pois päältä, mutta jättää perhesäännöt muuten päälle.

     

    Ehditkö @Kibosh testaamaan toimiiko Fortnite kun Perhesäännöt on päällä?

  • Kibosh
    Kibosh Viestejä: 4 New Member

    Hei,

     

    testattu sisällönsuodatus päällä ja nyt Fortnite toimii. Täytyy vielä testata että miten nuo vaikuttavat esim. Youtube videoiden katsomiseen, mikä oli toinen ongelma (Fortnite pelivideoita tai ohjevideoita ei voinut katsoa, yms)...

     

    Kiitos!

  • Kibosh
    Kibosh Viestejä: 4 New Member

    Hei @ILLY,

     

    Fortnite toimii mutta YouTube videot eivät näy. Sisällönsuodatuksessa on päällä nämä:

    -aikuisille tarkoitettu sisältö

    -huumeet

    -alkoholi ja tupakka

    -uhkapelit

     

    Jos nyt laittaa YouTubeen hakusanaksi Fortnite ja yrittää katsoa mitä tahansa videota niin niitä ei pysty katsomaan. Kun ottaa sisällönsuodatuksen pois päältä kokonaan niin videoita voi katsoa. Eli jotain mätää on noiden pelivideoiden katselun suhteen vielä eli joudun vieläkin pitämään tuon suodatuksen kokonaan poissa päältä...

     

    Saisiko vielä tähän korjauksen?

  • tigeli
    tigeli Viestejä: 2 New Member

    Ei näytä toimivan Fortnite enää lainkaan sisällönsuodatuksen kanssa jos "Dating" on estettynä, ns. Matchmaking epäonnistuu. Eli whitelistaus on joko poistettu tai ei toimi enää.

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot