SAFE/Perhesäännöt - huomio ja kehitysehdotus liittyen sovelluslukitukseen

MFrost
MFrost Viestejä: 10 Observer

Perhesääntöjen sovellustenhallinan Nykyisten sovellusten listassa ei jostain syystä näy Chrome. Luetaanko tämä samaan luokkaan kuin "Google"? Tämä Lenovon Yoga3-tabletissa (Android 6.0.1 / 3.10.49 / YT3-X50F_170317).

 

Toinen perhesäännöistä edelleen puuttuva ominaisuus on sovelluslukon kertaohitus. Jos/kun implementoitte lukon kertaohituksen, tehkää se siten että se ei salli sovelluksen jatkuvaa käyttöä (eli muuta konfiguraatiota pysyvästi kuten aiemmassa versiossa), vaan antaa käyttää kyseistä sovellusta vain kunnes laite taas lukitaan. Pysyvät sallimiset hoidettakoon varsinaisten asetusten kautta.

 

Tätä SAFEn puuttuvaa toiminnallisuutta varten yhteiskäyttöisessä tabletissamme on (edelleen) asennettuna Norton App Lock.

 

Eli kiinnostuneille: SAFEn puolella sovellukset, joita haluaa pitää vain koodilukon takana (esim. allekirjoittaneella oma tilin Gmail), pitää merkitä aina sallituksi ja Nortonin puolella lukituksi. Vastaavasti perhesääntöjen alaiset sovellukset (esim. pelit joita lapset saavat niissä puitteissa pelata) merkitään SAFEssa aikarajoitteiseksi (tai aina sallituiksi) ja Nortonissa ei lukituksi. Tabletille on tehty oma lapsiprofiilinsa.

 

Logiikka toiminee myös muilla vastaavilla sovelluksilla kuin Nortonilla. Mutta onhan tuo tietysti savotta ylläpidettäväsi. Toisaalta ei viitsi heittää rahoja toiseen sovellukseen kun nyt SAFEsta on kerran tilausjakso maksettu. Eri asia mikä tilanne on sitten, kun tilaus on päättymässä.

 

Norton muuten listaa tuon Chromen omana sovelluksenaan.

Viestejä yhteensä

  • Timbula
    Timbula Viestejä: 2 New Member
    1. Vaikka on perhesäännöt ja kaikki estot päällä, lapsi pystyy kuitenkin selaileen googlella. Ei löydy keinoa sen rajoittamiseen.
  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    @Timbula, moi. Varmistan vain; Google Chrome -selaimella, eikös?

    Kokeileppa poistaa perhesäännöt ja asentaa tämä vielä uudelleen. Jos ongelma jatkuu, ehdottaisin ottamaan tilanteen tarkempaan syyniin tukemme kautta. Kiitoksia.

  • Rafu
    Rafu Viestejä: 7 Observer

    @Timbula wrote:
    1. Vaikka on perhesäännöt ja kaikki estot päällä, lapsi pystyy kuitenkin selaileen googlella. Ei löydy keinoa sen rajoittamiseen.

    Samaa mieltä tästä. Androidissa on Google pikakuvake, joka avaa Google -haun suoraan Safe -selaimeen...ja ylläty s yllätys, perhesäännöillä ei voi estää Safe -selaimen käyttöä. Tuota pystyy vielä suojaamaan laittamalla Safen aloitussivuksi tyhjän sivun ...toimii ainakin meillä.

     

    Eli moderaattori on oikeassa, Chrome ei avaudu perhesääntöjen ollessa käytössä, mutta milläs estät Safe -selaimen käytön? Itse joudun käyttämään siihen taas kilpailijan tuotetta, eli melkoinen säätäminen näissä lasten puhelinten estojen räätälöinneissä on. Mikä ikävintä, moni vanhempi ei osaa eikä yksinkertaisesti jaksa lähteä rajoituksia asettamaan lasten puhelimiin. Näen lasteni luokkakavereitten joukossa useita alle 7 - 12 vuotiaita, joilla on rajattomat oikeudet puhelimen käyttöön (etenkin juuri internet). Tämä asia on tietysti vanhempien vastuulla.

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot