Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

Scholar

Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

Safen pankkitoimintojen suojaus käynnistyy automaattisesti, kun selaan IE:llä verkkopankkien sivuille, mutta jos teen saman Firefoxilla tai Chromella, toiminto ei käynnisty. Mistä tämä mahtaa johtua? Näin tapahtuu kahdella Windows 7 koneella, joihin olen Safen asentanut.

7 REPLIES 7
Superuser

Viite: Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

@jsalonen

Tämä pankkitoimintojen suojaus-ongelman ratkaisu on ilmeisesti tässä:
- selainlaajennus on asennettava
- mene SAFEn valikkoon > oletusasetukset > selauksen suojaus > asenna selainlaajennos

Tilanteen voi tarkistaa ennen asennusta Windowsin puolelta:
- kontrollipaneeli > verkko & internet > internet > etsi selainlisäosat > löytyykö browsing protection by F-S ja onko se aktiivinen tilassa

Auttoiko asiaa?
Näsäviisas


Scholar

Viite: Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

Ei auttanut.

Browsin protection on päällä kaikilla selaimilla.

 

Superuser

Viite: Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

@jsalonen

Olen etsinyt vastauksia täältä Communityn palstoilta: kahta uusinta pääversiota selaimista tuetaan. Miten uusia/vanhoja versioita on tietokoneesi Chrome ja Firefox?
Sitten voit tarkistaa em selainten asetukset, löytyisikö sieltä jotain selitystä.
Pankkiasioiden hoitamiseen riittänee yksikin selain? Ihan vaan kommentti.
Näsäviisas
Moderator

Re: Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

Hei @jsalonen,

 

Oletko kokeillut F-secure SAFE ohjelman työkalut sivulta sammuttaa suojaustoimintoja hetkeksi ja sen jälkeen laittaa niitä takaisin päälle? Tämän jälkeen voit vielä käynnistää koneen uudestaan käyttämällä käynnistä uudelleen nappia joka löytyy Windowsin käynnistä valikosta.

 

Jos pankkisuoja ei toimi uudelleenkäynnistyksen jälkeen, niin voit kokeilla asentaa koko sovelluksen uudestaan. Ensiksi poistat aikaisemman SAFE asennuksen käyttämällä tietokoneen ohjauspaneelia. Käynnistä kone uudestaan poiston jälkeen ja kirjaudu My F-secure tilillesi. Sieltä voit vapauttaa aikaisemmin käytetyn käyttöoikeuden ja sen jälkeen painamalla lisää laite nappia voit ladata ja asentaa ohjelman uudestaan koneelle.

Ystävällisin terveisin/Best Regards,

Ekku

Saitko apua? Kiitä vastauksen antajaa tykkäämällä vastauksesta. Ratkesiko ongelmasi? Paina "Hyväksy ratkaisuksi" niin muutkin saavat tietää.

Has somebody helped you? Say thanks by giving likes. Has your issue been solved? Mark the post using "Accept As Solution" button to let others know.
Scholar

Viite: Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

Minulla pankkitoimintojen suojaus on aina tullut automaattisesti päälle (Mozilla), mutta tänään havaitsin Dansken verkossa asioidessa, että suojaus ei ollut päällä. Tarkistin selainlisäosat ja havaitsin, että browsing protection by F-S ei ollut aktiivisena.

 

 SAFEn tapahtumalokista havaitsin, että sekä 11.4. että 12.4. oli ilmoitus, että tietokonetta ei ole suojattu. 5.4. ohjelma on estänyt 7 kertaa sivuston embed.avplayer.com/... Onko mahdollista, että jokin virus olisi kuitenkin päässyt läpi ja estänyt SAFEa käynnistymästä?

Pekka

F-Secure

Viite: Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

Hei @Pekkab

 

Todennäköisin syy Browsing Protectionin deaktivoitumiseen on selaimen päivittyminen.  Muuten kuulostaisi siltä että ohjelma päivittyy ja on toiminut oikein estäessään pääsyn potentiaalisesti haitalliselle sivulle. 

 

Voit toki varmistaa laitteen suojauksen tilan tekemällä virustarkistuksen. Uskon kuitenkin että mitään ei löydy ja laitella ei ole haitallisuuksia.

Ystävällisin terveisin/ Best Regards,

ILLY

Saitko apua? Kiitä vastauksen antajaa tykkäämällä vastauksesta.

Ratkesiko ongelmasi? Paina "Hyväksy ratkaisuksi" niin muutkin saavat tietää.Has somebody helped you? Say thanks by giving likes.

Has your issue been solved? Mark the post using "Accept As Solution" button to let others know.
Scholar

Viite: Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

Ok, viime viikolla oli Windowsin ja selaimen päivityksiä. Virustarkistuksissa ei löytynyt mitään.