Pankkitoimintojen suojaus ei käynnisty

jsalonen
jsalonen Viestejä: 4 New Member

Safen pankkitoimintojen suojaus käynnistyy automaattisesti, kun selaan IE:llä verkkopankkien sivuille, mutta jos teen saman Firefoxilla tai Chromella, toiminto ei käynnisty. Mistä tämä mahtaa johtua? Näin tapahtuu kahdella Windows 7 koneella, joihin olen Safen asentanut.

Viestejä yhteensä

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser
    @jsalonen

    Tämä pankkitoimintojen suojaus-ongelman ratkaisu on ilmeisesti tässä:
    - selainlaajennus on asennettava
    - mene SAFEn valikkoon > oletusasetukset > selauksen suojaus > asenna selainlaajennos

    Tilanteen voi tarkistaa ennen asennusta Windowsin puolelta:
    - kontrollipaneeli > verkko & internet > internet > etsi selainlisäosat > löytyykö browsing protection by F-S ja onko se aktiivinen tilassa

    Auttoiko asiaa?
    Näsäviisas


  • jsalonen
    jsalonen Viestejä: 4 New Member

    Ei auttanut.

    Browsin protection on päällä kaikilla selaimilla.

     

  • Näsäviisas
    Näsäviisas Viestejä: 784 Superuser
    @jsalonen

    Olen etsinyt vastauksia täältä Communityn palstoilta: kahta uusinta pääversiota selaimista tuetaan. Miten uusia/vanhoja versioita on tietokoneesi Chrome ja Firefox?
    Sitten voit tarkistaa em selainten asetukset, löytyisikö sieltä jotain selitystä.
    Pankkiasioiden hoitamiseen riittänee yksikin selain? Ihan vaan kommentti.
    Näsäviisas
  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Hei @jsalonen,

     

    Oletko kokeillut F-secure SAFE ohjelman työkalut sivulta sammuttaa suojaustoimintoja hetkeksi ja sen jälkeen laittaa niitä takaisin päälle? Tämän jälkeen voit vielä käynnistää koneen uudestaan käyttämällä käynnistä uudelleen nappia joka löytyy Windowsin käynnistä valikosta.

     

    Jos pankkisuoja ei toimi uudelleenkäynnistyksen jälkeen, niin voit kokeilla asentaa koko sovelluksen uudestaan. Ensiksi poistat aikaisemman SAFE asennuksen käyttämällä tietokoneen ohjauspaneelia. Käynnistä kone uudestaan poiston jälkeen ja kirjaudu My F-secure tilillesi. Sieltä voit vapauttaa aikaisemmin käytetyn käyttöoikeuden ja sen jälkeen painamalla lisää laite nappia voit ladata ja asentaa ohjelman uudestaan koneelle.

  • Pekkab
    Pekkab Viestejä: 2 Observer

    Minulla pankkitoimintojen suojaus on aina tullut automaattisesti päälle (Mozilla), mutta tänään havaitsin Dansken verkossa asioidessa, että suojaus ei ollut päällä. Tarkistin selainlisäosat ja havaitsin, että browsing protection by F-S ei ollut aktiivisena.

     

     SAFEn tapahtumalokista havaitsin, että sekä 11.4. että 12.4. oli ilmoitus, että tietokonetta ei ole suojattu. 5.4. ohjelma on estänyt 7 kertaa sivuston embed.avplayer.com/... Onko mahdollista, että jokin virus olisi kuitenkin päässyt läpi ja estänyt SAFEa käynnistymästä?

    Pekka

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Hei @Pekkab

     

    Todennäköisin syy Browsing Protectionin deaktivoitumiseen on selaimen päivittyminen.  Muuten kuulostaisi siltä että ohjelma päivittyy ja on toiminut oikein estäessään pääsyn potentiaalisesti haitalliselle sivulle. 

     

    Voit toki varmistaa laitteen suojauksen tilan tekemällä virustarkistuksen. Uskon kuitenkin että mitään ei löydy ja laitella ei ole haitallisuuksia.

  • Pekkab
    Pekkab Viestejä: 2 Observer

    Ok, viime viikolla oli Windowsin ja selaimen päivityksiä. Virustarkistuksissa ei löytynyt mitään.

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot