Minne katosi Käytönvalvonta/Lapsilukko -valikko?

2»

Viestejä yhteensä

  • Rafu
    Rafu Viestejä: 7 Observer

    "Valitettavasti minulla ei ole antaa teille tämän tarkempaa ajankohtaa"

     

    Hienoa. Valitettavasti vaihdoin jo kilpailijan tuotteeseen. Arvatkaa vaan, halusinko tapella peliajoista ja jäädä odottamaan "tarkempaa ajankohtaa". En.

     

    Ei toisessakaan tuotteessa pysty laittamaan kaikille peleille yhteistä aikarajoitusta, mutta pystyy ainakin päiväkohtaisesti ma - pe laittamaan aikarajoitukset yksittäisille peleille tai estämään arkipäivinä kaikki pelit tai jättämään vaikka tiistaiksi yhden pelin tietyksi ajaksi käyttöön. Sen lisäksi voi seurata puhelulokia, keneltä tulee tekstiviestejä, paikantaa reaaliaikaisesti, etätyhjennykset jne ja kaikki hoituu myös omasta puhelimesta kätevällä admin -sovelluksella. Kun kaupan päälle tulee vielä lokitietoa sovellusten käyttöajoista ja vierailluista url -osoitteista (jos siis haluaa päästää internettiin), niin ei ole vaikeaa siirtyä käyttömään uutta tuotetta.

     

    Mielellään olisi kannattanut kotimaista, mutta en näillä yksipuolisilla ja tylyillä pelimerkeillä, joita F-Securella on tarjota kuluttajalle.

  • asseri
    asseri Viestejä: 4 New Member

    Voisitko hieman vihjaista kenen tuotteesta on kysymys?

  • Rafu
    Rafu Viestejä: 7 Observer

    No, moderaattorit poistavat mainoksen, jos poistavat, mutta: Kaspersky - vissiin Total -versiossa on ainoastaan tuo SAFE KIDS -ominaisuus. Kalliimpi, mutta onpahan mukana myös muitakin ominaisuuksia, joita en ole ehtinyt vielä testaamaan. esim Password. Hieman menee aikaa opetteluun ja käyttöliittymän sisäistämiseen, mutta sen jälkeen on toiminut erittäin hyvin. Plussana tosiaan tuo omaan puhelimeen asennettava sovellus (vie muistaakseni yhden lisenssin kolmesta), jolla voi etänä paikantaa (toimii todella hyvin itselläni) antaa lupia, esim. käydä Google -kaupassa tai netissä. Tai antaa lisää peliaikaa. Lokitusta voi seurata web -sovelluksen kautta - puhelimen admin -sovellukseen tulee ainoastaan hälyt "rikkeistä".

     

    En ole vielä niin kauaa käyttänyt, että voisin lämpimästi suositella (vaatii vielä lisää käyttökokemusta),  mutta oikein hyvältä näyttää : )

  • asseri
    asseri Viestejä: 4 New Member

    Tattis infosta.

  • mikaahos
    mikaahos Viestejä: 1 New Member

    Moi

    päivityksen myötä kadonnut apsin blokkaus mahdollisuus on tosi iso puute!

    kun sisällönsuodatuskaan ei kaikkeen pysty! 

    Onko milloin tulossa takaisin tämä ominaisuus??

    ottaa pattiin maksaa 5 lisenssiä ja f-secure ihan vain hups karsii oleellisen ominaisuuden.

    vastausta odottaen!

    -mika

     

    toivottavasti tämä viesti menee fsecurelle myös, eikä vain ed. kirjoittajalle  ...   :/

  • Rafu
    Rafu Viestejä: 7 Observer

    Tuossa Kasperskyssä on sovelluslukitus. Lapsi voi pyytää lupaa käyttää sovellusta, ja voit etänä antaa luvan omasta puhelimestasi (Safe Kids sovellus) ja etänä blokata uudelleen. Tosin sovelluslukitun sovelluksen avaaminen edellyttää vielä erillisen pin-koodin syöttämistä (salakoodi), en ole itse vielä täysin sisäistänyt lyhyellä käyttökokemuksellani, onko tuo enemmän haitaksi kuin hyödyksi siinä tilanteessa, kun antaa etänä käyttöluvan. Mutta salakoodi suojaa tietty puhelinta siinä tilanteessa, jos puhelin on varastettu.

  • välkky
    välkky Viestejä: 13 Explorer

    Ominaisuus tulossa takasin vuoden loppuun mennessä... Smiley Frustrated

  • MFrost
    MFrost Viestejä: 10 Observer

    Tätä ihmettelin itsekin jokin aikaa ja nyt päätin asentaa ensin yhteiskäytössä olevaan tablettiin Norton App Lockin; tabletti pyörii minun tunnuksillani ja en oikein halua että pojat alkavat sekoilemaan esim. kalenterin tai sähköpostin kanssa. Vasta tämän jälkeen, kun yhdistelmä näytti toimivan, päivitin pojan kännykän SAFEn uudempaan versioon ja asensin App Lockin.

     

    Vinkkinä vielä jos vastaavaa kokeilette niin App Lockin asennuksen ja konfiguroinnin aikana tabletti/kännykkä kannattaa olla omalla (aikuisen) profiililla ja palauttaa sen jälkeen lapsen profiiliin. Muutoin SAFE lyö kynsille kun yrittää säätää sovellukselle järjestelmävalvojan oikeuksia (pitää hoksata appin valikosta; vaikeuttaa appin poistoa).

     

    Appi näyttäisi ajavan saman asian kuin (toistaiseksi?) poistunut ominaisuus ja on ilmainen. Vastaavia appeja löytyy muitakin kun tekee haun; itse arvioin tuon Nortonin luotettavimmaksi.

    Toistaiseksi näyttäisi siltä että SAFE ja Norton App Lock osaisivat elää rinnakkain.

     

    Saa nyt sitten nähdä tuleeko SAFEen taas vastaava ominaisuus kuten nyt näyttää olevan luvattu, ja onko vastaava kuin Norton. Jos ei, niin sitten Norton saattaa jäädä pysyvästi laitteisiin.

     

    Näyttäisi kyllä siltä että nyt SAFEn kehityspuoli meni vähän liikaa keulien, liittyisikö ehkä Sensen ominaisuuksien kehittämiseen? Olisivat voineet viivästyttää SAFEn päivitystä tuon verran että tältäkin mielensäpahoittajalta olisi säästytty.

  • Jore13
    Jore13 Viestejä: 8 New Member
    Jokin päivitys tuli, mutta tätä ominaisuutta ei edelleenkään näy? Vuoden loppu lähestyy ja sopimuskin on katkolla. Uusiminen aika epätodennäköistä, jollei tuo ominaisuus tule takaisin. Onkohan ajankohdasta vieläkään tietoa?
  • Tapsucca
    Tapsucca Viestejä: 499 Former F-Secure Employee

    Hei @Jore13 ja kiitos viestistäsi.

     

    Tässä tuotekehityksemme virallinen vastaus:

     

    Parenting in digital environment requires a completely new approach to many things. As children and parents themselves are continously on the move and the amount of applications and web content seems almost infinite, a set of tools as well as guidelines are required. Children cannot be blocked from digital exposure entirely and it remains parents duty to be able to both protect and educate them. This is the purpose to which F-Secure is expanding SAFE product family, step by step. Next important release with re-designed remote application control will go live end of 2017 and then 2018 will see regular updates of new features to help both parents and children to stay safe but engaged with the digital world.

     

    Eli aikataulu on edelleen tuo vuoden loppuun mennessä.

  • esa72
    esa72 Viestejä: 5 Observer

    Vuoden loppu alkaa olla aika lähellä, ja omasta tilauksesta on jäljellä 9 päivää...olin ensimmäisiä, jotka valittivat tuotteen käsittämättömästä muutoksesta, ja korjausaikataulu on ollut rehellisesti sanottuna luvattoman pitkä.

     

    Ensimmäistä kertaa ikinä heräsi kysymys, pitäisiköhän vaihtaa koko tuoteperhe. Aiemmin ei ole ollut mitään valittamista, mutta kesällä heräsi muutama kysymys, joihin olisi kiva saada rehellinen vastaus:

     

    1) Kun loitte uuden perhesääntötoiminnon, kuinka sitä testattiin ennen isoa levitystä? Pelkästään talon sisäisesti? Satunnaisesti pienellä ulkopuolisella ryhmällä? Jotenkin muuten? 

     

    Olisiko ollut mahdollista kerätä käyttäjiltä ennakkoon kommentteja - esimerkiksi lähettämällä tilaajille sähköposti ja tiedustelu halusta liittyä beta-testaajiksi ja kerätä palautetta uudesta mallista, joka nyt on moneen kertaan todettu täysin riittämättömäksi ja jopa vaaralliseksi, koska lapsi ei ole aina osannut kaivaa soittotoimintoakaan aikarajan päätyttyä. Tuo sovelluskohtainen blokkaus (oletuksena) ja aikarajoihin vaikuttamatta jättämäinen olivat keskeinen syy, miksi SAFEn lasten puhelimiin aikanaan otin.

     

    2) Kuinka aiotte tulevaisuudessa hoitaa vastaavanlaiset isot ominaisuuksien muutokset? Aiotteko antaa mahdollisuuden tilauksen keskeyttämiseen, jos teette suuria muutoksia tuotteiden ominaisuuksiin kesken kauden? TIedotatteko paremmin tulevista muutoksista etukäteen ja annatte esimerkiksi mahdollisuuden ajaa ohjelman vanhaa versiota sopivan päivitysrumban ajan? Esim niin, että nyt käytössä on N.xyz, storeen julkaistaan N+1.0 ja vanha säilyisi halutessaan esim. N+1.2:een asti ? En tiedä, onko tuo teknisesti mahdollista, mutta siinä tapauksessa LAAJA betatestaus nimenomaan sopivalle kohderyhmälle (tässä lapsiperheet) olisi aika oleellinen juttu...?

     

    t. Esa

     

    PS. Onko ihan pakko laittaa sitä muistutusta tilauksen päättymisestä joka laitteelle joka buutin yhteydessä jokikinen päivä kuukauden ajan? Se on kohta jo yksinään riittävä syy vaihtaa tuotetta...

     

  • Ripa_
    Ripa_ Viestejä: 4 Former F-Secure Employee

    Hei,

    Perhesääntötoimintoa testattiin sisäisesti ohjelmistokehitystiimien toimesta ja sisäisissä testisessioissa siten että testaajina oli myös ihmisiä asiakastuesta, business-puolelta ja käytettävyysasiantuntijoita. Sessioissa keskusteltiin paljon tuotteen puutteista ja tehdyistä kompromisseista.

     

    Ulkoisesti testausta tehtiin crowd-sourced testauksena eri Euroopan maissa siten että meillä oli kymmeniä testaajia, jotka saavat testauksesta palkkiota. Lisäksi tuote ennätti olla betassa - jossa on noin 500 Android käyttäjää - pari kuukautta ennen julkaisua.

    Ja ennen varsinaista totetutusvaihetta koko konseptia käytettävyystestattiin ulkoisen partnerin kanssa.

     

    Kaiken testauksen aikana emme saaneet vastaavaa palautetta, kun nyt (täysin aiheesta) olemme saaneet. Seuraavilla kerroilla, kun poistamme olemassa olevaa toiminnallisuutta, tulemme olemaan huomattavasti varovaisempia ja yritämme saada ominaisuutta oikeasti käyttävien ihmisten mielipiteen kuuluville.

     

    On selvää, että merkittävästä testauksesta huolimatta homma ei mennyt kuin Strömsössä, ja päätös ominaisuuden pudottamisesta oli väärä.

    Kiitos palautteesta! Ja toivottavasti pian julkaistava etähallittava App Control korjaa tilanteesi!

       t. Risto Kumpulainen / F-Secure SAFE Lead Quality Engineer

     
    P.S. Olemme parhaillaan uudelleenarvioimassa tilausmuistutuksia käyttäjän näkökulmasta.

  • esa72
    esa72 Viestejä: 5 Observer

    Kiitos vastauksesta. Hyvä kuulla, että tästä on otettu oppia, tuleehan noita mokia itsellekin, mutta niitä ei tarvitse selittää kuin 1-2 osapuolelle kerrallaan :)

     

    Odotellaan uutta tuotetta. Offline-poikkeuksien mahdollisuudet olisivat kyllä tervetulleita aina (se tunne, kun olet unohtanut poistaa aikarajan ennen monen tunnin lentoa...)

  • joopajoo11
    joopajoo11 Viestejä: 1 New Member

    Elokuussa kirjoititte "Käytönvalvonta/Lapsilukko-ominaisuus on tulossa takaisin tämän vuoden loppuun mennessä."

     

    Se, että menette poistamaan tuotteestanne ominaisuuksia, minkä takia moni on sellaisen ostanut, jäi asiasta petetty olo. Itsellä vielä kahden vuoden lisenssistä puolet jäljellä, joten odotan edelleen, että saatte korjattua lupaamanne möhläyksen.

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Hei kaikille!

     

    F-Secure SAFE 17.2 Androidille on nyt saatavilla Play kaupan kautta.

     

    Versiossa 17.2 uutena ominaisuutena on sovellusten valvonta, jonka avulla aikarajoituksia voi asettaa sovelluskohtaisesti. Sovelluksia voi myös sallia  tai estää pysyvästi. Asetuksia voi muokata paikallisesti laitteella tai etäältä My F-Secure portaalin kautta.

     

    Safen saa päivitettyä sovellukseen ilmoituksen kautta tai hakemalla Play kaupasta F-Secure Safen ja valitsemalla "päivitä".

  • Petri1
    Petri1 Viestejä: 3 Observer

     

    En uusinut tilausta elokuussa, kun ei tämä ominaisuus poistui. Nyt haluaisin kokeilla toimiiko tämä.

     

    Ei onnistu, koska ei anna ottaa 30 päivän kokeilua vanhalle tilille. Miten voi kokeilla kannattaako palata asiakkaaksi?

     

     

     

     

  • Tapsucca
    Tapsucca Viestejä: 499 Former F-Secure Employee

    Hei @Petri1 ja kiitos viestistäsi.

     

    Voitte olla yhteydessä tukeemme tämän asian osalta, niin he auttavat teitä korjaamaan tilanteen. Kiitos.

     

    https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/contact-support

     

     

     

     

  • Siimo
    Siimo Viestejä: 1 New Member

    Hei, voisiko vuonna 2019 tulla toiminto takaisin?

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    @Siimo, tervehdys!

     

    Mitä toimintoa eniten kaipaat tässä vanhassa mallissa?

     

    Perhesäännöt ovat tällä hetkellä tämän tilalla tosiaan. Niistä lisää tämän sivun kautta, näitä hallinoidaan siis My F-Secure -portaalin kautta:

    https://community.f-secure.com/t5/F-Secure-SAFE/Mit%C3%A4-ovat-perhes%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t/ta-p/106243

     

    Kiitoksia.

  • MFrost
    MFrost Viestejä: 10 Observer

    No en haluaisi jankuttaa, mutta tapaukset joissa laitteet ovat yhteiskäytössä:

     

    https://community.f-secure.com/t5/F-Secure-SAFE/SAFE-Perhes%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t-huomio-ja/td-p/103912

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    @MFrost, kiitoksia.

     

    Voisin viedä viestiä eteenpäin. Päivittelen tilannetta kun viestiä tulee minulle päin takaisin.

     

    Kiitoksia.

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    Tervehdys kaikille, pitkästä aikaa. Sain hieman lisätietoa tähän liittyen.

     

    Tosiaan, tähän ns. Käytönvalvonta/Lapsilukko -toiveeseen viitaten, F-Secure SAFE:n Perhesäännöt -ominaisuuteen ei ole tulossa tätä vaihtoehtoa.

     

    F-Secure SAFE:n Perhesäännöt ja sen kehittäminen jatkaa tätä samaa rataa kuin aikaisemminkin. Tätä aikaisempaa Käytönvalvontaa (joka F-Secure Internet Security -tuotteessa on ollut tuttu), jota moni ovat tässä kompanneet, ei siis enää sisällytetä F-Secure SAFE:n Perhesääntöihin sellaisena kuin se on.

     

    Aiheesta kiinnostuneille: mitä ovat Perhesäännöt ja miten ne toimivat? Lue alta lisää:

    https://community.f-secure.com/t5/F-Secure-SAFE/Mit%C3%A4-ovat-perhes%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t/ta-p/106243

     

    Kiitoksia kaikille mielenkiinnosta ja keskustelusta.

     

    Edit: selkeämpi ulkoasu.

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot