Mihin pankkitoimintojen suojausta tarvitaan?

Verkkopankkipalvelut ovat yleistyneet nykymaailmassa. Pankit toki panostavat kunnolla tietojesi suojaukseen. Kyberrikollisilla on kuitenkin nykyään monenlaisia keinoja päästä käsiksi arkaluonteisiin pankkitietoihisi, jos et pysy tarkkana. Tietosi saatetaan kaapata huomaamatta, etkä edes huomaa joutuneesi uhriksi, ennen kuin on liian myöhäistä.

Kun pankkitoimintojen suojaus on aktivoitu tietokoneessa, tämä toiminto lisää suojauskerroksen, joka ehkäisee joitakin kyberrikollisten käyttämiä pankkitietojen varastamistekniikoita. Yleisimpiä tekniikoita on kuvattu seuraavassa.

Huijaussivustot

Kyberrikolliset saattavat käyttää huijaussivustoja, jotka näyttävät oikeilta pankkisivustoilta. Tarkoitus on huijata sinut luulemaan, että tekaistu sivusto on oikea pankkisivusto. Sinut houkutellaan kirjautumaan voimassa olevalla käyttäjänimelläsi ja salasanallasi, jolloin kyberrikolliset saavat henkilökohtaiset pankkitietosi käyttöönsä.

Näppäinpainalluksia tallentavat ohjelmat

Näppäinpainalluksia tallentava ohjelma seuraa ja kirjaa näppäinpainalluksiasi salaa ja lähettää niiden tiedot pahantekijälle. Tällaisessa tilanteessa riskiohjelmaksi luokiteltava näppäinpainalluksia tallentava ohjelma on jo todennäköisesti vaarantanut tietokoneesi tietoturvan. Suosittelemme säännöllistä tarkistusta, jotta tällaista tilannetta ei pääse syntymään.

Roskaposti- ja tietojenkalasteluviestit

Tietojenkalasteluviestit ovat vahingollisia sähköpostiviestejä, jotka näyttävät olevan peräisin oikeilta yrityksiltä. Sähköpostin sisältö ohjaa yleensä huijaussivustoille tai sähköposti kerää tietämättäsi yksityisiä tietoja, joita pahantekijä voi sitten käyttää henkilökohtaisten pankkitietojesi käyttämiseen.

Lisätietoja pankkitoimintojen suojauksesta on kohdassa Mikä on pankkitoimintojen suojaus?

Pricing & Product Info

Tuotetiedot ja hinnat löytyvät F‑Securen tuotesivuilta

Versiohistoria
Versionumero
10 / 10
Viimeisin päivitys:
viikko sitten
Päivittäjä:
 
Tunnistelaput (4)