cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

High CPU load

Scholar

High CPU load

Hello. It's been for two days the fshoster64.exe process begins to use too much CPU (around 30%). Before submitting my issue in here, I've performed a full scan and no infection has been detected. There is no other security suite installed and my computer running under Windows 7 with the latest update installed. My F-secure internet security has the latest updates. I've run the F-Secure Support tool and the fsdiag.7z report file is ready but since there is no upload option in here I can't post it publicly in here for more detailed investigations. I'm looking forward to hearing from you guys. Thank you!

Windows name         : Windows 7 Home Premium
Windows version      : 6.1.7601 Service Pack 1
Windows type         : Workstation
Windows bitness      : 64-bit
Is virtualized       : No
Antivirus 17.215.129
Parental Controls 2.215.7452.4118
Common Component Framework 3.15.612
2 REPLIES 2
Superuser

Re: High CPU load

Hello,

 

Sorry for my reply. I am only an F-Secure user (their home solutions).

I think that one option is try to contact their official Support Channel (chat as example):

and then to use their ftp for uploading fsdiag (ftp.f-secure.com):


For example, as own tries to troubleshoot:

-> does "CPU"-usage is happened right after system load?

Or after certain point then (or even after launch certain application)?

-> and does such situation is not only some minutes (five/fifteen)?

 

Thanks!

Highlighted
Scholar

Re: High CPU load


@Ukko wrote:

Hello,

 

Sorry for my reply. I am only an F-Secure user (their home solutions).

I think that one option is try to contact their official Support Channel (chat as example):

and then to use their ftp for uploading fsdiag (ftp.f-secure.com):


For example, as own tries to troubleshoot:

-> does "CPU"-usage is happened right after system load?

Or after certain point then (or even after launch certain application)?

-> and does such situation is not only some minutes (five/fifteen)?

 

Thanks!


Hello. Thanks for the reply. I haven't had the same problem since my last report in the forum and everything working normally for now. I was suspected for my BitTorrent client (qBittorent) but I'm not downloading any pirated software or application and all files are verified and safe from Academic torrents so this was not the main reason. I'm going to report further happenings in here for a more precise procedure to find the real reason behind this behavior.