F-Secure Safe Perhesäännöt eivät pysy päällä / Nokia 5.1

Ticru
Ticru Viestejä: 1 New Member

Hei! Lapsellani on käytössä puhelimena Nokia 5.1 (android 9). Jostain kumman syystä F-Secure Safen perhesäännöt eivät pysy päällä hänen puhelimessaan vaan puhelin pyytää aina viimeistelemään toiminnon asettamalla esteettömyysvalikosta F-Securen perhesäännöt käyttöön. Käyn tekemässä näin, mutta siltikin perhesäännöt tippuvat koko ajan pois käytöstä. Joskus perhesäännöt ovat pois heti seuraavalla kerralla kun puhelinta käyttää, joskus perhesäännöt saattavat pysyä päällä "jopa" päivän tai pari. Edellisessä puhelimessa (Nokia 3) tällaista ongelmaa ei ollut, mutta nyt Nokia 5.1 puhelimen myötä ongelma on vaivannut alusta lähtien eli reilun puolen vuoden ajan. Olen lukenut sivuiltanne ongelmista Huawein puhelimissa ja olen yrittänyt säätää kaikista mahdollisista valikoista akun käyttöön liittyvät asetukset siten, että F-Securen osalta akun optimointi ei ole käytössä.  Olisiko teillä jotain ratkaisua Nokian puhelimen perhesääntöongelmaan? Olisiko kenties joku asetus, jota en ole onnistunut muuttamaan kohdilleen? Tämän hetkinen tilanne turhauttaa kovasti, kun esim. nukkumaanmenoaika tai puhelimen päivittäisen käyttöajan rajoitukset eivät pysy käytössä sisällönsuodatuksesta puhumattakaan. Olisin lisäksi vielä varmistanut, että toimiihan F-Securen ohjelmisto (virustorjunta yms.) silti vaikka perhetoiminto ei olisikaan päällä?

Viestejä yhteensä

  • FS_Linda
    FS_Linda Viestejä: 711 Moderator

    Hei @Ticru,

     

    Kyseinen ongelma on havaittu yleiseksi viaksi Nokia 3.1 ja 5.1-puhelimissa, ja viasta on ilmoitettu Nokiallekin. Valitettavasti korjausta ei ole vielä toistaiseksi julkaistu, mutta se on työn alla ja toivottavasti tulee pian.

    Pahoittelut ongelman aiheuttamasta vaivasta.

     

    Jos SAFEssa lukee, että laite on suojattu, suojaustoiminnot toimivat kyllä. Vika koskee käsittääkseni vain perhesääntöjä.

  • Zeikki83
    Zeikki83 Viestejä: 1 New Member

    Hei, joko tähän on ratkaisu löytänyt? Ensin taisteltiin Huawein kanssa ja loppujen lopuksi vaihdettiin puhelinta. Tilanne meni vielä surkeammaksi Nokia 5.1 kanssa. Seuraavaksi menee turvapaketti palvelu vaihtoon, jos hommaan ei saada pikaisesti korjausta. 

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    @Zeikki83, moi!

    Äh, voi sentään. Pystykö tarkistamaan muutaman kohdan kanssani, jotta voisimme tutkia tilannetta uusin silmin?

     

    Tarkista ensinnäkin, että Nokia-laitteella on Android-versio ajan tasalla:
    https://support.google.com/android/answer/7680439?hl=fi

     

    Tämän jälkeen voisimme kokeilla uudelleenasennusta. Vaihda lapsikäyttäjä pois sovelluksesta, poista F-Secure SAFE laitteelta ja sen jälkeen asenna tuo uusiksi, Perhesääntöjen kera.


    Tosiaan; Nokian Android-puhelimet sisältävät sisäänrakennettuna ominaisuuden, joka tarjoaa jatkuvan optimoidun suorituskyvyn puhelimelle, kytkien sovelluksia pois päältä (ns. "Task killer"/Task Manager) - edellä mainitun takia myös Perhesääntöjen kanssa voi ilmetä ongelmia.

     

     

    Jos sama ongelma jatkuu, voitaisiin kokeilla seuraavia kohtia:

     

    - Siirry Nokia-laitteella kohtaan Puhelinasetukset (Phone Settings) > Sovellukset (Apps) > Näytä kaikki sovellukset (See all apps).
    - Napauta oikean yläkulman valikkoa > Näytä järjestelmä (Show system).
    - Etsi luettelosta Virransäästö-sovellus (Power saver), valitse se ja sulje tämä (Pakota lopetus/Force close). Se on pysäytettynä hetken aikaa, mutta käynnistyy lopulta uudelleen itsekseen.

     

    Tästä lähtien taustasovelluksen tulisi toimia normaalisti ja käyttää tavallista Android-akun optimointia.

     

    Tämä ohjepätkä on otettu alla olevan linkin kautta kohdasta "Most Nokia phones (Power saver AKA com.evenwell.powersaving.g3)":
    https://dontkillmyapp.com/nokia

     

    Kiitoksia yhteistyöstäsi asian kanssa.

  • SirToby
    SirToby Viestejä: 1 New Member

    Meillä on vastaava ongelma Nokia 1 -mallisen puhelimen kanssa. Soitin jonkin aikaa sitten käyttötukeen, mutta siellä tarjotut ratkaisut eivät tuottaneet tulosta. Nyt yritin tuota edellä olevaakin keinoa (kävin jopa dontkillmyapp:n sivuilla ja kokeilin erityisesti Nokia 1:lle tarkoitettuja ratkaisuja), mutta kyseisiä suljettavia järjestelmäsovelluksia ei puhelimesta edes löytynyt. Onko teillä mitään muita ehdotuksia? :)

  • [Deleted User]
    [Deleted User] Viestejä: 0 Former F-Secure Employee

    @SirToby, heippa!

     

    Nyt ei tule suoraan sanottuna mitään ideaa mieleen. Olen sinuun sähköpostitse yhteydessä myöhemmin niin koitetaan saada vähän lisätietoa tai jos saisimme jonkinlaisen ratkaisun.

     

    Kiitoksia.

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot