Adware-bestanden verwijderen

In dit artikel wordt beschreven hoe u adwarebestanden kunt verwijderen.

 

Wat is adware?

 

Advertising-supported sofware - ofwel adware - kan elke software zijn die advertenties weergeeft. Vaak kan adware ook worden geclassificeerd als spyware. Computers kunnen veel adwarebestanden bevatten, vooral als u op internet hebt gesurft met Internet Explorer. U kunt per ongeluk adware installeren op een computer vanaf een webpagina of tijdens de installatie van gratis software waarin een adwarepakket is opgenomen (verschillende gratis peer-to-peer-clients, zoals Kazaa en Grokster worden bijvoorbeeld gedistribueerd samen met adware).

 

Adware-bestanden verwijderen

 

Als u ongewenste pop-ups tegenkomt als u internet gebruikt of als u ongewone activiteit opmerkt terwijl u uw computer gebruikt, is het mogelijk dat er adware is geïnstalleerd op uw computer.

 

Het F-Secure product verwijdert de adware automatisch van uw computer. Als u dit wilt controleren, kunt u het beste een virus- en spywarescan uitvoeren:

 

  1. Klik op het pictogram van het product in het systeemvak om de hoofdgebruikersinterface te openen.
  2. Selecteer Scannen. De Scanwizard start.
  3. Voltooi de scan door de instructies van de wizard uit te voeren.

Als u adware tegenkomt die niet wordt gevonden met de programma's van F-Secure, kunt u een voorbeeld naar ons verzenden met het Voorbeeldanalysesysteem van F-Secure.

 

 

Dit artikel in het Engels lezen

Pricing & Product Info

For product info and pricing please go to the F-Secure product page

Versiegeschiedenis
Revisienr.
3 van 3
Laatste update:
‎07-04-2016 05:53 AM
Bijgewerkt door: