Ongelma Win10 päivityksen jälkeen (18.10.2017)

Aspirant

Ongelma Win10 päivityksen jälkeen (18.10.2017)

Koneessa on erillinen järjestelmänvalvojan ja peruskäyttäjän tunnus. Käytän konetta aina perustunnuksella. Kun haluan suorittaa jonkin prosessin jv-oikeuksin, käytän Key:n kopioi toimintoa ja ctrl-v salasanakenttään - tämä ei enää toimi, vaan tulee virhesanoma c:\tiedostopolku\ohjelma.exe File system error (-1073741189)

 

Jos taas kirjoitan kyseisen salasanan manuaalisesti salasanakenttään, se toimii. Automaattitäyttö Firefox-selaimen salasanakenttiin toimii kuten ennenkin (ctrl+f2 jne)

 

Päivityksen jälkeen käynnistin koneen kokeeksi vielä toistamiseen uudelleen. Tällöin Key käynnistyi kaksi kertaa (=kahtena eri pikkukuvakkeena) kellon viereen, näytön oikeaan alakulmaan. Molempiin on mahdollista kirjautua. Lopetin toisen prosessin. Jäljelle jäänyt toimii ainakin kuten ennenkin, mutta siis ei mahdollista salasanan kopioimista Windowsin jv-toimintoon (ainakaan, muista en tiedä), mutta edelleen automaattitäyttö selaimen kenttiin onnistuu ctrl+f2:lla (kuten ennenkin)

3 REPLIES 3
Aspirant

Re: Ongelma Win10 päivityksen jälkeen (18.10.2017)

Tarkenteena edelliseen: ongelma ilmenee siis kun käytän run as administrator -toimintoa

Former F-Secure Employee

Re: Ongelma Win10 päivityksen jälkeen (18.10.2017)

Hei @Kummastelija ja kiitos viestistäsi.

 

Suosittelen kokeilemaan ohjelman poistoa ja uudelleenasennusta ensimmäiseksi.

 

Oliko tästä apua?

 

Mikäli ei, olkaa yhteydessä tukeemme koska tarvitsemme lokitietoja ohjelmasta tarkempaa tutkintaa varten, kiitos.

 

https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/contact-support

Ystävällisin terveisin/Best Regards, Tapsucca
Saitko apua? Kiitä vastauksen antajaa tykkäämällä vastauksesta.

Ratkesiko ongelmasi? Paina "Hyväksy ratkaisuksi" niin muutkin saavat tietää.Has somebody helped you? Say thanks by giving likes.

Has your issue been solved? Mark the post using "Accept As Solution" button to let others know.
Aspirant

Re: Ongelma Win10 päivityksen jälkeen (18.10.2017)

Olen saanut sen verran selville, että ilmeisesti ongelma liittyy Windows 1709 päivitykseen, joka jättää netistäkin löytyvien tietojen mukaan toisen käyttäjän kirjautuneeksi koneelle, vaikka kyseiseltä tililtä on poistuttu uloskirjautumalla.

 

Uudelleenasennusta kokeilin, mutta se ei auttanut. Ongelmana ilmenee vain samanaikaisesti, kun konetta sammuttaessakin tulee sanoma, että jos kone sammutetaan, toiset koneelle kirjautuneet käyttäjät voivat menettää tietojaan tjsp.

 

Vaikka miten päin asiaa selvittäisi, koneella ei kyllä ole muita kirjautuneita. Voisi olettaa että ongelma ilmenee vain niillä, joilla on useampi käyttäjätunnus yhdellä koneella. Tässä tapauksessa erillinen järjestelmänvalvojan oikeuksin oleva käyttäjätunnus, josta tosiaan on ihan normaalisti kirjauduttu ulos, ei vain vaihdettu käyttäjää tms.