Ongelma Win10 päivityksen jälkeen (18.10.2017)

Kummastelija
Kummastelija Viestejä: 37 Contributor

Koneessa on erillinen järjestelmänvalvojan ja peruskäyttäjän tunnus. Käytän konetta aina perustunnuksella. Kun haluan suorittaa jonkin prosessin jv-oikeuksin, käytän Key:n kopioi toimintoa ja ctrl-v salasanakenttään - tämä ei enää toimi, vaan tulee virhesanoma c:\tiedostopolku\ohjelma.exe File system error (-1073741189)

 

Jos taas kirjoitan kyseisen salasanan manuaalisesti salasanakenttään, se toimii. Automaattitäyttö Firefox-selaimen salasanakenttiin toimii kuten ennenkin (ctrl+f2 jne)

 

Päivityksen jälkeen käynnistin koneen kokeeksi vielä toistamiseen uudelleen. Tällöin Key käynnistyi kaksi kertaa (=kahtena eri pikkukuvakkeena) kellon viereen, näytön oikeaan alakulmaan. Molempiin on mahdollista kirjautua. Lopetin toisen prosessin. Jäljelle jäänyt toimii ainakin kuten ennenkin, mutta siis ei mahdollista salasanan kopioimista Windowsin jv-toimintoon (ainakaan, muista en tiedä), mutta edelleen automaattitäyttö selaimen kenttiin onnistuu ctrl+f2:lla (kuten ennenkin)

Viestejä yhteensä

  • Kummastelija
    Kummastelija Viestejä: 37 Contributor

    Tarkenteena edelliseen: ongelma ilmenee siis kun käytän run as administrator -toimintoa

  • Tapsucca
    Tapsucca Viestejä: 499 Former F-Secure Employee

    Hei @Kummastelija ja kiitos viestistäsi.

     

    Suosittelen kokeilemaan ohjelman poistoa ja uudelleenasennusta ensimmäiseksi.

     

    Oliko tästä apua?

     

    Mikäli ei, olkaa yhteydessä tukeemme koska tarvitsemme lokitietoja ohjelmasta tarkempaa tutkintaa varten, kiitos.

     

    https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/contact-support

  • Kummastelija
    Kummastelija Viestejä: 37 Contributor

    Olen saanut sen verran selville, että ilmeisesti ongelma liittyy Windows 1709 päivitykseen, joka jättää netistäkin löytyvien tietojen mukaan toisen käyttäjän kirjautuneeksi koneelle, vaikka kyseiseltä tililtä on poistuttu uloskirjautumalla.

     

    Uudelleenasennusta kokeilin, mutta se ei auttanut. Ongelmana ilmenee vain samanaikaisesti, kun konetta sammuttaessakin tulee sanoma, että jos kone sammutetaan, toiset koneelle kirjautuneet käyttäjät voivat menettää tietojaan tjsp.

     

    Vaikka miten päin asiaa selvittäisi, koneella ei kyllä ole muita kirjautuneita. Voisi olettaa että ongelma ilmenee vain niillä, joilla on useampi käyttäjätunnus yhdellä koneella. Tässä tapauksessa erillinen järjestelmänvalvojan oikeuksin oleva käyttäjätunnus, josta tosiaan on ihan normaalisti kirjauduttu ulos, ei vain vaihdettu käyttäjää tms.

Tämä keskustelu on suljettu.
Hinnoittelu ja tuotetiedot