Backing up the F-secure for Exchange configuration before re-installation

Regular Member

Backing up the F-secure for Exchange configuration before re-installation

Hi,

As per subject line, I would like to back up the configuration.  What is the best way to do this?  Is it ok to stop the services and then copy the c:\program files\F-Secure to a new location and then start the services or there a better way?

 

Thnaks for reading and any assistance would be appreciated.

 

Regards,

 

Dan

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
F-Secure Product Expert

Re: Backing up the F-secure for Exchange configuration before re-installation

Hi,

 

Thanks to Matthias to explain backup configuration issue for PM installation.

 

So what to do if FSAV for MS Exchange have been installed only in a stand-alone mode? There is one simple way to gather configuration and keep it as a "backup". Go to Web Console > General > Export settings. You can save the exported settings report to a file and go back to the report file whenever is needed.

 

Best Regards,

Mika

View solution in original post

5 REPLIES 5
Superuser

Re: Backing up the F-secure for Exchange configuration before re-installation

Hm,

 

if the product is managed by a PMS and the settings have been done in an own group (notthe Host-leave) then you are very fine, just reinstall.

 

The Configuration is basically stored in the file policy.ipf, but you need to collect that file in save mode or restart the system and save the file policy.ipf.bak right after reboot. But I have never used that file to restore settings (I prefer the PMS way) so I am mnot sure if that way works. But you will also restore a lot of other statistics, which you would not like.

 

Maybe you better use "c:\<F-Secure>\common\polutil dump mySettings.txt" to have a second source and a readable version. Then make al future changes to a subdomain in the PMS.

 

BR

 

Matthias
----------
perComp is a Platinum Partner of F-Secure since 1994. Any advice or help given by me in this forum is voluntarily and to my best knowledge based on working with the products since 1997. Direct contact for customers please check our homepage http://www.percomp.de

Highlighted
F-Secure Product Expert

Re: Backing up the F-secure for Exchange configuration before re-installation

Hi,

 

Thanks to Matthias to explain backup configuration issue for PM installation.

 

So what to do if FSAV for MS Exchange have been installed only in a stand-alone mode? There is one simple way to gather configuration and keep it as a "backup". Go to Web Console > General > Export settings. You can save the exported settings report to a file and go back to the report file whenever is needed.

 

Best Regards,

Mika

View solution in original post

Superuser

Re: Backing up the F-secure for Exchange configuration before re-installation

Hi,

missed that one, but usually I work with managed setup.

 

But isn't there much more but only the settings to restore the previous installation?

What about e.g. spamfilters, quarantine?

 

Why don't you just install on top? that should do the job...

 

BR

 

Matthias
----------
perComp is a Platinum Partner of F-Secure since 1994. Any advice or help given by me in this forum is voluntarily and to my best knowledge based on working with the products since 1997. Direct contact for customers please check our homepage http://www.percomp.de

Scholar

Re: Backing up the F-secure for Exchange configuration before re-installation

I thought what I just did was wrong. Thanks to you guys, I know now that I am in good hands. Will just reinstall it right away.

 

 

________________

Business is the game!!

Regular Member

Re: Backing up the F-secure for Exchange configuration before re-installation

Great, thanks for the replies.

 

In the past we have had problems using PM to manage F-secure for Exchange but will make sure a prioritynow to stop any issues in the future. 

 

Unfortunately at the time the software was causing too many issues so regretably with had to un-install to resolve the issue.  It has now resolved the issue so will look at installing again.

 

Many thanks.


Dan