Problemer med tilgang til nettsider ved bruk av F-Secure SENSE

L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Når du har satt opp F-Secure SENSE, begynner Nettleserbeskyttelse-funksjonen å beskytte brukere og enheter mot tilgang til URL-adresser som er klassifisert som usikre i F-Secure Security Cloud.

Typisk synlig brukeratferd vises på denne måten:
  • Hvis du forsøker å få tilgang til et nettsted ved bruk av en ukryptert protokoll, for eksempel http, vil SENSE omdirigere deg til en blokkeringsside.
  • Hvis tilkoblingsforespørselen gjøres ved bruk av TLS (https-lenke), kan ikke SENSE omdirigere deg til en blokkeringsside. Adressen er imidlertid fortsatt blokkert og vises som "utilgjengelig". Det er vanlig virkemåte.

I begge de ovennevnte tilfellene ser brukeren hendelsen (blokkert adresse) i SENSE-appens hendelsesliste. Dessuten blir startskjermbildet til SENSE-appen gult. Det vil bli blått igjen når brukeren har sett på de blokkerte hendelsene.

Det arbeides kontinuerlig med hvitelisting via SENSE-appen, og dette vil bli tilgjengelig som en oppdatering, så snart løsningen er klar.

Hvis du mener at et nettsted er klassifisert feil, kan du rapportere dette til F-Secure, så vil våre analytikere ta en titt og rette på eventuelle problemer med klassifiseringen.