Jeg har allerede et annet F-Secure-produkt installert. Er det kompatibelt med SENSE?

L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Merk: Denne artikkelen er bare aktuell for deg hvis du bruker den frittstående versjonen av F-Secure SENSE (ikke som del av F-Secure TOTAL-pakken).

F-Secure SENSE benytter et trelags beskyttelsessystem som består av SENSE-ruteren, SENSE-appen og F-Secure Security Cloud. F-Secure SENSE-appen har ekstra sikkerhetsfunksjoner for å beskytte enhetene både hjemme og på farten.

Hvis du har andre F-Secure-produkter installert og har kjøpt SENSE eller vurderer å kjøpe SENSE, bør du se denne rettledningen angående kompatibilitet med SENSE-appen.

Merk: Foreløpig er SENSE-appen bare tilgjengelig på engelsk.

F-Secure SAFE og SENSE

 • Brukere av SAFE på Windows-PC og Mac beholder F-Secure SAFE installert. Det er ikke nødvendig å installere SENSE-appen på en Windows-PC eller Mac-maskin. SENSE-appen og SAFE gir begge omfattende beskyttelse mot nettrusler, men SAFE har noen ekstra funksjoner, som ekstra familiebeskyttelse.

 • Android-brukere av SAFE trenger bare å installere SENSE-appen hvis de ønsker å bruke den enheten til å sette opp og administrere SENSE-nettverket. Hvis du bare ønsker å beskytte den enheten, trenger du ikke å installere SENSE, og du kan fortsette å bruke SAFE-appen for beskyttelse.

 • iOS-brukere (iPhone og iPad) av SAFE trenger bare å installere SENSE-appen hvis de ønsker å bruke den enheten til å sette opp og administrere SENSE-nettverket. Hvis du bare ønsker å beskytte den enheten, trenger du ikke å installere SENSE, og du kan fortsette å bruke SAFE-appen for beskyttelse.

F-Secure INTERNET SECURITY og SENSE

F-Secure SENSE har de samme sikkerhetsfunksjonene som INTERNET SECURITY. Derfor anbefaler vi at du gjør følgende:
 1. Fortsett å bruke F-Secure INTERNET SECURITY til abonnementet slutter, men ikke forny det.
 2. Når abonnementet slutter, avinstallerer du INTERNET SECURITY.
 3. Naviger til
  http://sense.router
  i nettleseren med Windows-PCen koblet til SENSE-ruteren.
 4. Følg instruksjonene for å installere SENSE-appen.

Merk: I tidsrommet fra INTERNET SECURITY ble avinstallert til SENSE-appen blir installert råder vi deg til å bruke Internett med forsiktighet fordi datamaskinen kan være sårbar for trusler.

F-Secure FREEDOME VPN og SENSE

Du kan fortsatt bruke FREEDOME sammen med SENSE-appen for å ivareta personvernet på alle enheter som støttes.

Merk: Android-brukere må slå FREEDOME av forbigående under oppsett mens enheten deres kobles sammen med SENSE-ruteren, og når de ønsker tilgang til SENSE-appen. Alternativt kan Android-brukere hviteliste WiFi-nettverket til SENSE ved å legge det til blant FREEDOMEs klarerte Wi-Fi-nettverk.

F-Secure TOTAL og SENSE

Hvis du har kjøpt F-Secure TOTAL, kan du fortsatt bruke SAFE og FREEDOME.

Se avsnittene om SAFE og FREEDOME ovenfor for å få mer informasjon.

Merk: Hvis du allerede er bruker av SENSE og kjøper F-Secure TOTAL, kan vi knytte SENSE-abonnementet ditt til hjembeskyttelsen i TOTAL. Du ordner dette ved å ta kontakt med kundestøtte hos F-Secure og oppgi SENSE-serienummeret ditt. Se også denne artikkelen: Jeg har allerede SENSE. Kan jeg inkludere dette produktet i TOTAL-abonnementet?