Jag har redan en annan produkt från F-Secure installerad. Är den kompatibel med SENSE?

L10nL10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Anm: Den här artikeln är enbart tillämplig för dig om du använder den fristående versionen av F-Secure SENSE (inte del av F-Secure TOTAL-paketet).

F-Secure SENSE använder ett skyddssystem i tre lager som består av SENSE-routern, SENSE-appen och F-Secure Security Cloud. F-Secure SENSE-appen erbjuder extra säkerhetsfunktioner som skyddar din enhet både i och utanför hemmet.

Om du har andra produkter från F-Secure installerade och har köpt SENSE eller överväger att köpa SENSE ska du läsa den här vägledningen om deras kompatibilitet med SENSE-appen.

Anm: Vid lanseringen finns SENSE-appen endast tillgänglig på engelska.

F-Secure SAFE & SENSE

  • Windows PC- och Mac-användare med SAFE ska låta F-Secure SAFE förbli installlerat. Du behöver inte installera SENSE-appen på din Windows PC eller Mac. Både SENSE-appen och SAFE ger dig ett heltäckande skydd mot onlinehot, men SAFE omfattar några extra funktioner, som förmågan att hitta borttappade enheter och ytterligare familjeskydd.

  • SAFE-användare med Android behöver bara installera SENSE-appen om de vill använda den enheten för att installera och hantera SENSE-nätverket. Om du bara vill skydda den enheten behöver du inte installera SENSE, utan kan fortsätta att använda SENSE-appen för att bli skyddad.

  • SAFE-användare med iOS (iPhone och iPad) behöver bara installera SENSE-appen om de vill använda den enheten för att installera och hantera SENSE-nätverket. Om du bara vill skydda den enheten behöver du inte installera SENSE, utan kan fortsätta att använda SENSE-appen för att bli skyddad.

F-Secure INTERNET SECURITY & SENSE

F-Secure SENSE erbjuder samma säkerhetsfunktioner som INTERNET SECURITY. Därför rekommenderar vi att du gör följande:
  1. Fortsätt att använda F-Secure INTERNET SECURITY tills din prenumeration går ut, men förnya det inte.
  2. När din prenumeration löper ut avinstallerar du INTERNET SECURITY.
  3. När du anslutit din Windows-PC till SENSE-routern går du till följande adress i webbläsaren:
    http://sense.router
  4. Följ instruktionerna för att installera SENSE-appen.

Anm: Under tidsperioden mellan att du avinstallerar INTERNET SECURITY och installerar SENSE-appen rekommenderar vi att du är försiktig när du surfar på webben, eftersom din dator är känslig för hot.

F-Secure FREEDOME VPN & SENSE

Du kan fortsätta att använda FREEDOME tillsammans med SENSE-appen för att skydda din sekretess på alla enheter som stöds.

Anm: Android-användare måste stänga av FREEDOME tillfälligt under installationen medan de parkopplar sin enhet med SENSE-routern och vid öppning av SENSE-appen. Android-användare kan också vitlista sitt SENSE WiFi-nätverk genom att lägga till det i Betrodda Wi-Fi-nätverk för FREEDOME.

F-Secure TOTAL & SENSE

Om du har köpt F-Secure TOTAL kan du fortsätta att använda SAFE och FREEDOME.

Se även avsnitten om SAFE och FREEDOME ovan för mer information.

Anm: Om du redan använder SENSE och köper F-Secure TOTAL kan vi ansluta din prenumeration på SENSE till ditt TOTAL-hemskydd. För att vi ska kunna göra detta kontaktar du F-Secures kundsupport och uppger ditt serienummer för SENSE. Läs även följande artikel: Jag har redan SENSE. Kan jag lägga till det i min prenumeration på TOTAL?

Sign In or Register to comment.