Hvordan fungerer F-Secure SENSE?

L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

F-Secure SENSE er en sikker ruter som er plassert mellom modemet ditt og alle tilkoblede enheter i hjemmenettverket. Både kablede (Ethernet) og trådløse tilkoblinger støttes på begge sider av SENSE-ruteren.

Når du skal sette opp, konfigurere og bruke SENSE-ruteren, kreves det enten en Android- eller iOS-mobilenhet. Du starter med å installere SENSE-appen på Android- eller iOS-smarttelefonen eller -nettbrettet, og den leder deg gjennom førstegangsoppsettet. Under oppsettet kobler du SENSE-ruteren til din eksisterende hjemmeruter og oppretter et nytt, sikkert WiFi-nettverk. Straks SENSE-nettverket er oppe og kjører, flytter du alle tilkoblede enheter til SENSE-nettverket. SENSE-appen på smarttelefonen eller nettbrettet fungerer som en administratorapp som du kan bruke til ikke bare å drive SENSE-ruteren, men også se statusen for sikkerhet og personvern i SENSE-nettverket. Det er bare én enhet som har SENSE-appen installert, som kan fungere som administratorenhet.

Hvis du bruker den frittstående versjonen av SENSE (ikke som del av F-Secure TOTAL-pakken), sørger SENSE-appen for beskyttelse på farten for enheter som forlater hjemmenettverket, for eksempel bærbare PCer, nettbrett og smarttelefoner. Hvis du kjøpte SENSE sammen med F-Secure TOTAL, inneholder TOTAL-pakken apper for endepunktbeskyttelse både for skrivebordsenheter og for enheter som forlater hjemmenettverket. Enheter som ikke kan ta brukerinstallert programvare, som et smart-TV eller sikkerhetskamera, beskyttes av SENSE-ruteren ved at all innkommende og utgående trafikk overvåkes på nettverksnivå.

Når du kjøper F-Secure SENSE, kjøper du også en abonnementsbasert beskyttelsestjeneste som gir deg kontinuerlig trusselanalyse og kontinuerlige oppdateringer til både SENSE-ruteren og appen. Siden disse oppdaterngene foregår i bakgrunnen, betyr det at du er beskyttet mot de nyeste truslene uten at du trenger å foreta deg noe.