Varför behöver jag F-Secure SENSE i mitt hem?

L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Ett anslutet hem har ett högt antal enheter anslutna till internet och/eller till varandra.

Att vara uppkopplad till internet har blivit en norm och fler och fler produkter och enheter är utrustade med teknik som gör att de kan ansluta till internet. I en forskningsstudie som utförts av Gartner Research* förutsedde man att det globala antalet enheter som är anslutna till internet kommer att nå 26 miljarder år 2020. Vissa forskare förutspår en siffra så hög som 100 miljarder IoT-enheter (Internet of Things) i slutet av årtioendet. Ett genomsnittligt hem i dag har redan över fem internetanslutna enheter. Om de ovannämnda prognoserna stämmer kommer våra hem inom en snar framtid ha över 50 enheter som samtidigt är anslutna till internet.

Traditionell säkerhetsprogramvara har inte utformats för att kunna hantera skyddet för alla dessa enheter. Det är här F-Secure SENSE kommer in. Det gör att du kan skydda alla enheter i ditt SENSE-nätverk – oavsett om det är en mobil enhet, en skrivbordsenhet eller en smart enhet som du inte kan installera säkerhetsprogramvara på.

F-Secure SENSE använder ett skyddssystem i tre lager som består av SENSE-routern, SENSE-appen och F-Secure Security Cloud. SENSE-appen ger även ett extra säkerhetslager inom SENSE-nätverket för de enheter som inte kan köra appen.

Om du dessutom använder den fristående versionen (inte del av F-Secure TOTAL-paketet) av SENSE erbjuder SENSE-appen skydd på språng för de Windows-, Mac- eller Android-enheter som lämnar hemnätverket. Med stationära och bärbara datorer som kör Windows eller MacOS kan SENSE-appen installeras på upp till 25 enheter sammanlagt. Detta innebär antingen 25 Windows PC-enheter eller 25 Mac-enheter, eller en kombination av båda upp till gränsen på 25 enheter, som 20 Windows PC-enheter och 5 Mac-enheter. Om du överskrider gränsen på dina skrivbordsenheter eller har andra frågor om detta ämne kontaktar du kundsupport.

Anm: Om du har köpt SENSE med F-Secure TOTAL-paketet innehåller TOTAL-paketet appar för slutpunktsskydd för både dina skrivbordsenheter och de enheter som lämnar hemnätverket. Mer information finns i artikeln Hur börjar jag använda F-Secure TOTAL?

* Middleton, P., Kjeldsen, P., & Tully, J. (18 november 2013). Forecast: The Internet of Things, Worldwide, 2013. Gartner Research.