Hur skapar jag en FSDIAG-fil?

This discussion has a more recent version.
L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Om du har tekniska problem med din säkerhetsprodukt kan vår kundsupport be dig att skapa och skicka en FSDIAG-fil till vår tekniska support. Filen innehåller information som kan användas för felsökning och problemlösning på just din dator.

Du kan skapa filen genom att använda programmet Supportverktyg. Programmet samlar in information om ditt system och dess konfiguration. Informationen innehåller uppgifter om produkter, operativsystemloggar och systeminställningar. Delar av informationen kan betraktas som konfidentiell. Den information som samlas in lagras i en fil som sparas lokalt på ditt datorskrivbord. Det kan ta några minuter att samla in informationen.

I Windows

 1. Klicka på Starta
 2. Välj Alla program > (din F-Secure-produkt) > Supportverktyg.

  Fönstret Supportverktyg visas.

 3. Klicka på OK.

  Verktyget börjar samla in information. Det skapar utdatafilen på ditt skrivbord. Namnet på arkivfilen är fsdiag.zip (eller fsdiag.tar.gz). Observera att filen vanligtvis är mindre än 10 MB men kan vara upp till 100 MB för företagsanvändare.

 4. När du har kontaktats av vår kundsupport via e-post bifogar du FSDIAG-filen i ditt e-postsvar.

  Vårt e-postmeddelande innehåller ärende-ID:t för din supportbegäran. Spara ärende-ID:t eftersom du kan behöva det senare.

På Mac

 1. Klicka på ikonen Finder i Dock.
 2. Klicka på Applikationer.
 3. Dubbelklicka på F-Secure.
 4. Dubbelklicka på Supportverktyg.
 5. Tryck på Retur-tangenten för att fortsätta.
 6. När du ombeds ange ditt administratörslösenord gör du det och trycker på Retur-tangenten.
  Anm: Av säkerhetsskäl ser du inte dina lösenord medan du anger dem.

  Verktyget börjar samla in information. Det skapar utdatafilen på ditt skrivbord. Namnet på arkivfilen är fsdiag.tar.gz. Observera att filen vanligtvis är mindre än 10 MB men kan vara upp till 100 MB för företagsanvändare.

 7. När du har kontaktats av vår kundsupport via e-post bifogar du FSDIAG-filen i ditt e-postsvar.

  Vårt e-postmeddelande innehåller ärende-ID:t för din supportbegäran. Spara ärende-ID:t eftersom du kan behöva det senare.