Hoe maak ik een FSDIAG-bestand?

This discussion has a more recent version.
L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Als u technische problemen ondervindt met uw beveiligingsproduct, kan onze klantenondersteuning u vragen een FSDIAG-bestand te maken en te verzenden naar onze technische ondersteuning. Dit bestand bevat informatie die kan worden gebruikt voor het oplossen van problemen met uw computer.

U kunt het bestand maken met het Ondersteuningsprogramma. Het programma verzamelt gegevens over uw systeem en de configuratie. De informatie bevat productdetails, logbestanden van het besturingssysteem en systeeminstellingen. Een deel van deze gegevens zijn mogelijk vertrouwelijk. De verzamelde gegevens worden lokaal in een bestand op uw computer opgeslagen. Het verzamelen van de gegevens kan enkele minuten in beslag nemen.

In Windows

 1. Klik op Starten.
 2. Selecteer Alle programma's > (uw F-Secure-product) > Ondersteuningsprogramma.

  Het Ondersteuningsprogramma-venster wordt weergegeven.

 3. Klik op OK.

  Het programma begint gegevens te verzamelen en er wordt een uitvoerbestand op uw bureaublad gemaakt. De naam van het archiefbestand is fsdiag.zip (of fsdiag.tar.gz). Let op: het bestand is meestal kleiner dan 10 MB, maar voor zakelijke gebruikers kan dit bestand wel 100 MB groot zijn.

 4. Zodra onze klantenondersteuning via e-mail contact met u heeft opgenomen, voegt u het FSDIAG-bestand als bijlage toe aan uw reactie via e-mail.

  In ons e-mailbericht staat de ticket-id van uw ondersteuningsaanvraag. Bewaar deze ticket-id goed, mogelijk hebt u deze later nog nodig.

In Mac

 1. Klik op het pictogram van de Finder in het Dock.
 2. Klik op Programma's.
 3. Dubbelklik op F-Secure.
 4. Dubbelklik op Ondersteuningsprogramma.
 5. Druk op de Enter-toets om door te gaan.
 6. Als u hierom wordt gevraagd, voert u uw beheerderswachtwoord in en drukt u op de Enter-toets.
  Opmerking: Vanwege veiligheidsoverwegingen wordt uw wachtwoord tijdens het typen niet weergegeven.

  Het programma begint gegevens te verzamelen en er wordt een uitvoerbestand op uw bureaublad gemaakt. De naam van het archiefbestand is fsdiag.tar.gz. Let op: het bestand is meestal kleiner dan 10 MB, maar voor zakelijke gebruikers kan dit bestand wel 100 MB groot zijn.

 7. Zodra onze klantenondersteuning via e-mail contact met u heeft opgenomen, voegt u het FSDIAG-bestand als bijlage toe aan uw reactie via e-mail.

  In ons e-mailbericht staat de ticket-id van uw ondersteuningsaanvraag. Bewaar deze ticket-id goed, mogelijk hebt u deze later nog nodig.