Miksi Internet-yhteyteni hidastuu FREEDOMEA käytettäessä?

This discussion has a more recent version.
L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Kun aloitat F-Secure FREEDOMEN käytön, verkkoliikennettäsi käsitellään hyvin eri tavalla kuin aiemmin. F-Secure FREEDOME on VPN (Virtual Private Network) -tuote, joka varaa kaiken verkkoliikenteen, salaa sen ja reitittää sen valitsemasi tai tuotteen automaattisesti valitseman virtuaalisen sijainnin kautta. Ilman FREEDOMEA kaikki verkkokäyttö kulkee suoraan käyttämiesi paikkojen kautta.

Koska FREEDOME salaa ja reitittää kaiken verkkoliikenteen käyttämäsi virtuaalisen sijainnin kautta, verkon etäisyys vaikuttaa nopeuteen jonkin verran. Periaate on, että mitä kauempana virtuaalinen sijainti on, sitä kauemmin tietojen siirtäminen sitä kautta kestää. Huomaa, että tietojen on tultava takaisin samaa reittiä. Jos olet esimerkiksi Ruotsissa ja valitset virtuaalisen sijainnin Australiasta, kaikki verkkoliikenne kulkee Australian kautta, vaikka lukisit ruotsalaista uutissivustoa.

Joskus lähin virtuaalinen sijainti ei ole ihan selvä, joten kannattaa kokeilla eri sijainteja, jos nopeudessa ilmenee ongelmia. Emme aseta nopeusrajoituksia käyttäjille, mutta jos muut käyttäjät käyttävät jotakin virtuaalista sijaintia hyvin aktiivisesti, se saattaa hidastaa myös verkon nopeutta.

FREEDOME suojaa verkkoliikenteen Windows-, Mac- ja Android-laitteissa OpenVPN:n avulla. OpenVPN:n tekniset rajoitukset vaikuttavat siihen, että enimmäissiirtonopeus on noin 150 Mbit/s edellyttäen, että verkkoyhteys on näin nopea. Apple iOS -laitteissa FREEDOME käyttää OpenVPN:n sijaan sisäistä IPSec VPN:ää, jolla ei ole OpenVPN:n kaltaisia rajoituksia. Tämä nopeuttaa tiedonsiirtoa edellyttäen taas, että verkkoyhteyden nopeus on riittävä.