Waarom heb ik Bankierbeveiliging nodig?

This discussion has a more recent version.
L10nL10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Online bankierservices zijn niet meer weg te denken uit de verbonden wereld van tegenwoordig. Het klopt dat banken veel investeren in de beveiliging van uw gegevens. Cybercriminelen beschikken tegenwoordig echter over meerdere manieren om toegang te verkrijgen tot uw gevoelige bankgegevens als u niet waakzaam blijft. De manier waarop cybercriminelen uw informatie ophalen kan ongemerkt aan u voorbijgaan en als slachtoffer van cybercriminaliteit merkt u dat mogelijk pas als het te laat is.

Als Bankierbeveiliging is geactiveerd op uw computer, biedt deze functie vaak een beschermende laag voor een aantal technieken die cybercriminelen gebruiken om uw persoonlijke bankgegevens te infiltreren. Enkele van de meest gebruikte technieken worden hier besproken.

Nepwebsites

Cybercriminelen kunnen nepwebsites gebruiken die er hetzelfde uitzien als echte bankierwebsites. Het doel is u te laten geloven dat de nepwebsite een echte bankierwebsite is. Vervolgens wordt u verleid tot het aanmelden met uw geldige gebruikersnaam en wachtwoord, waardoor de cybercriminelen toegang krijgen tot uw persoonlijke bankgegevens.

Keyloggers

Een keyloggerprogramma houdt illegaal uw toetsaanslagen bij en legt deze vast, waarna deze informatie naar de dader wordt verzonden. Als dit gebeurt, is uw computer waarschijnlijk al aangetast door een keyloggerprogramma, dat wordt beschouwd als riskware. We raden aan regelmatig een scan uit te voeren om dergelijke situaties te voorkomen.

Spam- en phishinge-mails

Phishinge-mails zijn frauduleuze e-mails die ogenschijnlijk worden verzonden door bestaande bedrijven. De inhoud van de e-mail leidt u meestal naar neppe website, of u maakt via de e-mail onbewust privégegevens openbaar die de dader kan gebruiken om toegang te krijgen tot uw persoonlijke bankiergegevens.

Raadpleeg voor meer informatie over de functie Bankierbeveiliging naar Wat is Bankierbeveiliging?

Sign In or Register to comment.