Hvorfor har jeg brug for Bankbeskyttelse?

This discussion has a more recent version.
L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Onlinebanktjenester er almindelige i den moderne forbundne verden. Det er sandt, at banker investerer meget i at sikre dine data. Men cyberkriminelle har forskellige midler til at få adgang til dine følsomme bankoplysninger, hvis du ikke er oppe på dupperne. Måden, som cyberkriminelle henter dine oplysninger på, kan foregå ubemærket, og som offer for en cyberforbrydelse opdager du det måske slet ikke, før det er for sent.

Når Bankbeskyttelse er aktiveret på computeren, giver denne funktion et forebyggende lag på nogle af de teknikker, som cyberkriminelle bruger til at infiltrere dine personlige bankoplysninger. Her er fremhævet nogle af de mest almindelige teknikker, de bruger.

Falske websteder

Cyberkriminelle kan bruge falske websteder, der ligner en virkelig banks websted. Formålet er at få dig til at tro, at det falske websted er et legitimt bankwebsted. Du lokkes derefter til at logge på med dit brugernavn og din adgangskode og giver dermed de cyberkriminelle adgang til dine personlige bankoplysninger.

Keyloggere

Et keyloggerprogram overvåger og logfører i det skjulte dine tastetryk og sender disse oplysninger til den kriminelle. Hvis dette sker, er det sandsynligt, at din computer allerede er blevet kompromitteret af et keyloggerprogram, som anses for riskware. Det anbefales at køre en scanning regelmæssigt for at undgå dette.

Spam- og phishingmails

Phishingmails er svigagtige e-mails, der ser ud til at være sendt fra legitime virksomheder. E-mailindholdet dirigerer dig normalt til falske websteder, eller e-mailene får dig – uden at du ved det – til at afsløre private oplysninger, som den kriminelle derefter kan bruge til at få adgang til dine personlige bankoplysninger.

Yderligere oplysninger om funktionen Bankbeskyttelse finder du i Hvad er Bankbeskyttelse?