Hoe kan ik mijn apparaat vergrendelen/ontgrendelen via My F-Secure?

This discussion has a more recent version.
L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Als u vermoedt dat u uw apparaat bent verloren, kunt u dit eerst op afstand vergrendelen via My F-Secure voordat u uw gegevens op uw met SAFE-beveiligde apparaat definitief verwijdert.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar voor SAFE voor Android. De instelling 'Apparaat vergrendelen/wissen' moet zijn ingeschakeld op uw apparaat om te werken. Deze instelling is standaard uitgeschakeld. Als u de instelling wilt inschakelen, worden toestemmingen van de apparaatbeheerder vereist voor F-Secure SAFE.

  1. Meld u aan bij My F-Secure vanaf een andere computer of een ander apparaat.
  2. Ga op de pagina My F-Secure naar het apparaat binnen uw kring dat u wilt vergrendelen.
  3. Klik of tik op het apparaatpictogram. Hierdoor wordt een venster geopend met basisgegevens die bij dat apparaat horen.
  4. Klik of tik op Zoeker.
  5. Klik of tik in het venster Zoeker op Vergrendelen.
  6. Als u uw apparaat wilt vergrendelen, klikt of tikt u op de knop Vergrendelen. Het kan enkele minuten duren voordat uw apparaat op afstand is vergrendeld.
  7. U kunt uw apparaat ontgrendelen door het simpelweg te ontgrendelen op het apparaat, of op dezelfde manier op afstand via My F-Secure.

Opmerking: Als u een apparaat ontgrendelt via My F-Secure, wordt uw beveiligingscode opnieuw ingesteld. Dit betekent dat de schermbeveiliging niet langer is ingeschakeld op uw apparaat. Nadat een apparaat is ontgrendeld, moet u de schermvergrendelingsfunctie handmatig weer inschakelen op het apparaat.