Vad är Bankskydd och hur fungerar det?

This discussion has a more recent version.
L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Bankskydd tillför ytterligare ett lager av säkerhet när du uträttar dina bankärenden online och/eller utför pengatransaktioner online.

När du använder Bankskydd kontrolleras varje webbplats du öppnar genom en fråga till vårt Security Cloud. Med dessa kontroller får Bankskydd information om huruvida webbplatsen är listad som en av våra betrodda bankwebbplatser eller inte. Om den är det visas ett meddelande om att du öppnar en bankwebbplats som är skyddad med https och att Bankskydd bedömer att webbplatsen är säker att använda.

När du startar nästa banksession online aktiveras Bankskydd automatiskt igen.

Anm: På en PC erbjuder Bankskydd en högre säkerhetsnivå. När du har startat en banksession online och Bankskydd har aktiverats kopplar det bort alla program som inte är tillförlitliga från internet och hindrar dem från att ansluta igen medan du är på en betrodd bankwebbplats. Genom blockeringen av anslutningar kan kapningar av banksessionerna förhindras och dina pengar skyddas. Du kan också bara öppna webbplatser som bedöms vara säkra under en banksession, annars blockeras de.

Anm: För att du ska kunna utnyttja Bankskydd på Android-enheter måste du använda SAFE-webbläsaren.

Bosse3Purjo