Mainosohjelmatiedostojen puhdistaminen

This discussion has a more recent version.

Tässä artikkelissa kuvataan, miten voit puhdistaa mainosohjelmatiedostoja.

 

Mikä on mainosohjelma?

 

Mainosten tukemat ohjelmistot - tai mainosohjelmat - voivat olla mitä tahansa mainoksia näyttäviä ohjelmistoja. Mainokset voidaan usein luokitella myös vakoiluohjelmiksi. Tietokoneissa saattaa olla useita mainosohjelmatiedostoja, etenkin jos olet selannut Internetiä Internet Explorerilla. Saatat asentaa mainosohjelmia vahingossa tietokoneeseen Web-sivulta tai maksuttomien, mainosohjelmapaketin sisältävien ohjelmistojen asennuksen aikana (esimerkiksi useiden vertaisverkko-ohjelmien, kuten Kazaan ja Groksterin, mukana toimitetaan mainosohjelmia).

 

Mainosohjelmatiedostojen puhdistaminen

 

Jos havaitset tarpeettomia ponnahdusikkunoita Internetiä selatessasi tai havaitset epätavallista toimintaa tietokonetta käyttäessäsi, tietokoneessasi saattaa olla mainosohjelmia.

 

F-Secure-tuotteen pitäisi poistaa mainosohjelma tietokoneesta automaattisesti. Jos haluat varmistaa asian, suosittelemme virus- ja vakoiluohjelmatarkistuksen suorittamista:

 

  1. Avaa pääkäyttöliittymä napsauttamalla ilmaisinalueella olevaa tuotekuvaketta.
  2. Valitse Tarkista. Ohjattu tarkistustoiminto käynnistyy.
  3. Viimeistele tarkistus toimimalla ohjatun toiminnon ohjeiden mukaan.

Jos havaitset mainosohjelmia, joita ei löydy F-Secure-työkaluilla, lähetä meille näyte F-Securen Sample Analysis System -järjestelmää käyttämällä.

 

 

Tämä artikkeli englanniksi

Sign In or Register to comment.