Omgaan met valse beveiligingsproducten

L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Overzicht

 

In dit artikel krijgt u informatie over valse antivirus- en antispywareproducten die ook wel valse beveiligingssoftware of rogueware worden genoemd.

 

Beschrijving

 

Valse beveiligingssoftware wordt ook wel scareware genoemd. Deze software wordt gemaakt om gebruikers bang te maken voor een specifiek "probleem" dat de software zelf noemt en vervolgens een betaalde oplossing aan te bieden. De software geeft bijvoorbeeld een infectie weer die niet bestaat, de software beheert dat deze een infectie kan verwijderen, maar in feite doet de software niets of wordt een echte trojan geïnstalleerd.

 

Wat moet ik doen met valse beveilgingssoftware?

 

Als uw computer wordt geïnfecteerd door valse beveiligingssoftware, moet dit worden behandeld door F-Secure Security Labs. Er zijn echter bepaalde gegevens nodig voordat het lab u kan helpen met uw infectie.

 

Om u te kunnen helpen, moet u Security Labs voorzien van de volgende logbestanden voor aanvullend onderzoek:

 

Verzend alle logbestanden die zijn gegenereerd in één ZIP-bestand naar F-Secure Security Labs. We raden u aan het ZIP-bestand te beveiligen met het wachtwoord infected (geïnfecteerd). Verzend het ZIP-bestand naar F-Secure door u te registreren voor een account van ons Sample Analysis System op https://www.f-secure.com/en/web/labs_global/submit-a-sample. Meld u aan en verzend de logbestanden met een kort bericht in het berichtveld of het verzendformulier waarin u het probleem beschrijft.

 

Dit artikel in het Engels lezen