Håndtering af falske sikkerhedsprodukter

L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Oversigt

 

Denne artikel indeholder oplysninger om falske antivirus- og antispywareprodukter, samlet kendt som falsk sikkerhedssoftware eller rogueware.

 

Beskrivelse

 

Falsk sikkerhedssoftware kaldes også for scareware. Den er udelukkende skabt for at skræmme brugere til at købe deres vej ud af et "problem", som softwaren selv skaber. Det er muligt, at softwaren viser en inficering, som ikke findes, at softwaren hævder at rense en inficering, men intet gør, eller at den installerer en ægte trojansk hest.

 

Hvad gør man med falsk sikkerhedssoftware?

 

Hvis din computer bliver inficeret med falsk sikkerhedssoftware, skal det håndteres af F-Secure Security Labs. Men der er nogle få ting, som laboratoriet kræver, før det kan hjælpe dig med inficeringen.

 

For at kunne hjælpe dig skal Security Labs bruge følgende logfiler til yderligere undersøgelse:

 

Send alle genererede logfiler til F-Secure Security Labs i én ZIP-fil. Vi anbefaler, at du beskytter ZIP-filen med adgangskoden infected. Send ZIP-filen til F-Secure ved at oprette en konto til vores prøveanalysesystem på https://analysis.f-secure.com. Log på, og indsend prøven sammen med en kort meddelelse, der beskriver problemet, i indsendelsesformularens meddelelsesfelt.

 

Denne artikel på engelsk