Funksjonaliteten i F-Secure virus- og spionprogramskanning

L10nL10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Det er to typer antivirusskanning: Skanning på protokollnivå og skanning på filsystemnivå.

Skanning på protokollnivå sjekker data som kommer inn i datamaskinen via nettverket. Skanning på filsystemnivå sjekker filene som er lagret i datamaskinens filsystem, som vangvis er datamaskinens harddisk.

Antivirusskanninger kan utløses på flere måter. En skanning på filsystemnivå startes når en fil brukes, det vil si når du åpner et program eller lagrer et dokument. Dette kalles også skanning ved tilgang.

Planlagt skanning er skanning av filer på anmodning. Funksjonaliteten er den samme med hensyn til å finne virus, men den startes med vilje i stedet for å startes automatisk basert på filtilgang. Det samme gjelder en skanning som startes av brukeren – dette er en virkelig skanning på anmodning.

 

Skanning på protokollnivå skjer innenfor programvaren, i brannmurmodulen. Filen skannes før den får tillatelse til å passere gjennom brannmuren, for eksempel når du laster ned en zip-fil. Filen vil bli skannet to ganger: Første gang når den lastes ned, og så når den lagres på disken. Innholdsfiler blir skannet på nytt når de pakkes ut av zip-filen.

 

Skanning ved tilgang er, strengt tatt, en variasjon av skanning på anmodning. Forskjellen er bare hvem som starter skanningen, ikke selve skanningen.

 

Denne artikkelen på engelsk

Sign In or Register to comment.